20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMarius Copil: „Suntem cu un pas mai aproape de elita Cupei Davis“

Marius Copil: „Suntem cu un pas mai aproape de elita Cupei Davis“

Marius Copil (30 de ani, 250 ATP) a câștigat ambele meciuri de simplu și a făcut pereche cu Horia Tecău (36 de ani) în proba de dublu, în victoria obținută de România în Cupa Davis, 3-1 contra Portugaliei. 

„Nu cred că am mai obținut trei puncte până acum într-o întâlnire de Cupa Davis. La dublu am fost norocos că l-am avut pe Horia! Apoi, nu am avut timp să îmi încarc bateriile sau să mănânc ceva! 

Primul set a fost bun, în al doilea am fost un pic negativ, dar echipa m-a readus pe linia de plutire. Joao a ratat un voleu la minge de break și mi-a fost mai ușor să obțin victoria! Am servit bine, dar el și-a ridicat nivelul și a trebuit să fac ceva ca să îl scot din ritm. Suntem cu un pas mai aproape de elita Cupei Davis. Îmi doresc să fim din nou acolo!”, a concluzionat Copil. 

Tenismenul român nu este mulțumit de generația tânără de jucători. El și Horia Tecău ar fi dispuși să îi ajute cu sfaturi, dar susține că nimeni nu i-a contactat. 

„Căutăm să avem și un număr doi, pentru că noi nu mai suntem așa tineri. Suntem în mare căutare și sper să se motiveze și cei tineri. Şi eu şi Horia le-am spus de fiecare dată că suntem la un telefon distanţă. Dacă ei au nevoie de întrebări, noi vrem să îi ajutăm și îi așteptăm să ne caute și să ne ceară părerea”, a mai transmis Marius Copil.

Citeşte şi: Cupa Davis / Continuă lupta pentru turneul final! România, victorie clară cu Portugalia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS