5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBernadette Szocs: „Sperăm să se mândrească România cu noi“

Bernadette Szocs: „Sperăm să se mândrească România cu noi“

Bernadette Szocs a declarat, vineri, la tragerea la sorţi a grupelor Campionatul European pe echipe de la Cluj, că atât ea cât şi colegele sale îşi doresc să îşi apere titlul cucerit în 2019 la Nantes.

„Ne dorim să ne apărăm din nou titlul şi să câştigăm a treia oară la rând Campionatul European. Tragerea la sorţi este foarte bună, dar fiecare echipă are jucătoare de top, de asta şi participă la Europene. Dar consider că grupa este foarte OK. Nici nu ne gândim să facem un pas greşit. E un vis împlinit să jucăm la Campionatul European pe echipe în România. Sperăm să îi bucurăm pe suporteri şi România să se mândrească cu noi. Ne dorim să demonstrăm că acolo sus ne este locul. Niciodată nu a fost uşor la Campionatul European, dar de fiecare dată am fost o echipă unită. Suntem o echipă omogenă şi mereu fiecare dintre noi a adus câte un punct”, a afirmat Berni.

„România este favorită“

De partea cealaltă, antrenorul echipei naţionale, Viorel Filimon, consideră că selecţionata pe care o conduce este favorită la câştigarea titlului.

România este favorită, dar nu e singura. Favorite mai sunt şi Austria, Germania, Portugalia, Ucraina, toate echipe de top. Aşa că eu spun că, deşi suntem printre favorite, nu ne putem gândi că nu vom avea adversar. În general, când joci acasă ai puţin trac, dar sperăm ca experienţa fetelor să le dea curaj. Nu mai suntem la prima tinereţe şi spun eu că maturitatea ar trebui să conteze. Pe undeva ambiţia românească şi-a spus mereu cuvântul, iar cu o mobilizare totală fetele pot câştiga”, a afirmat el.

„Într-adevăr, am picat cu două echipe mai slăbuţe în grupă, dar orice meci este dificil. Şi Italia, şi Belgia au jucătoare care în ultima perioadă au reuşit să producă destul de multe surprize. Sper să nu avem probleme în această fază a competiţiei. Nu trebuie să facem comparaţie cu Jocurile Olimpice pentru că acolo e o altă competiţie. La nivel european ştim că avem valoare, aşa că trebuie doar să ne concentrăm, să fim atenţi şi spun eu că nu vom avea probleme. La Jocurile Olimpice am pierdut în faţa unei echipe asiatice, iar noi în general avem probleme cu echipele asiatice. La fel se întâmplă şi în Europa, pentru că şi Spania, Germania şi Portugalia au câte doi jucătoare chinezoaice. Noi nu trebuie să ne gândim la o revanşă după Tokyo, ci să ne concentrăm pe jocul nostru şi să ne îndeplinim obiectivul de a câştiga cel de-al treilea titlu consecutiv, un obiectiv care nu este deloc uşor”, a explicat Viorel Simion.

Citeşte şi: Tenis de masă / România şi-a aflat adversarele de la EURO şi la feminin şi la masculin!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS