17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTurneu de graţie pentru Raluca Olaru! Românca, noua campioană la Chicago

Turneu de graţie pentru Raluca Olaru! Românca, noua campioană la Chicago

Raluca Olaru (România) a triumfat, sâmbătă seară, în proba de dublu a turneului WTA 250 de la Chicago (SUA), alături Nadiya Kichenok (Ucraina), după o finală dramatică, scor 7-6(6), 5-7, 10-8 cu Lyudmyla Kichenok / Makoto Ninomiya (Ucraina/Japonia).

Raluca Olaru și Nadiya Kichenok au câștigat o finală care s-a întins pe durata a doua zile, din cauza vremii nefavorabile de la Chicago! Meciul cu Lyudmyla Kichenok (sora Nadiyei) și Makoto Ninomiya a fost întrerupt sâmbătă, în actul secund, iar adversarele Ralucăi au egalat la seturi duminică, după reluarea partidei. Românca și ucraineanca au început excelent super tie-break-ul și au condus cu 4-1, finalul fiind dramatic! S-a ajuns la scorul de 8-8, însă Olaru și Kichenok și-au adjudecat următoarele două puncte și inclusiv meciul: 7-6(6), 5-7, 10-8.

Raluca și Nadiya au fost recompensate cu câte un premiu de 5.150 de dolari și 280 de puncte WTA. Acum, cele două au un moral cât se poate de ridicat înaintea turneului de Grand Slam de la US Open (30 august – 12 septembrie).

Raluca Olaru a disputat a 23-a finală de dublu în circuitul WTA. Românca a cucerit cel de-al 11-lea titlu WTA din carieră. Totodată, Raluca Olaru și Nadiya Kichenok, favorite numărul 3 la Chicago, au triumfat pentru a doua oară în acest sezon, după ce s-au mai impus și la Sankt Petersburg (Rusia): 2-6, 6-3, 10-8 cu Kaitlyn Christian / Sabrina Santamaria (SUA).

Citeşte şi: Irina Begu a cedat cu greu la Cleveland, în finala cu Kontaveit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS