11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIrina Begu a cedat cu greu la Cleveland, în finala cu Kontaveit

Irina Begu a cedat cu greu la Cleveland, în finala cu Kontaveit

Irina Begu (România, 74 WTA) a pierdut finala turneului WTA 250 de la Cleveland, scor 6-7(5), 4-6 cu Anett Kontaveit (Estonia, 30 WTA). Românca, cea care a cedat prima finală pe care a disputat-o după patru ani în circuitul WTA, se consolează, acum, cu un premiu de 16.398 de dolari, în timp ce estona încasează 29.200 de dolari.

Săptămâna magică a Irinei Begu în Statele Unite s-a terminat cu o dispută extrem de echilibrată. Românca a fost condusă cu 5-2 în primul set de adversara din Estonia, însă a revenit excepţional, demonstrând că stă foarte bine din punct de vedere psihic. În cele din urmă, sportiva din Bucureşti a împins partida în tie-break, pe care, din păcate, l-a pierdut.

Sportiva din Estonia a intrat cu multă încredere în setul secund şi a reuşut break-ul la 1-1. A fost singurul game pe serviciul advers în setul secund, mergându-se cap la cap până la final. Astfel, după o partidă de aproape două ore, Kontaveit a cucerit al doilea său turneu WTA.

Begu nu are însă vreun motiv să fie supărată. Ea a etalat în această săptămână un joc foarte consistent, trecând de adversare mai bine cotate, precum Alexandrova, Polona Hercog, Sasnovich sau Linette.

Irina Begu speră acum la o comportare cât mai meritorie la US Open, ultimul mare turneu de Grand Slam al anului.

Citeşte şi: Gabi Ruse, ultima românca pe tabloul principal de la US Open! Adversar de clasă în primul tur

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS