10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisGabi Ruse, ultima românca pe tabloul principal de la US Open! Adversar de clasă în primul tur

Gabi Ruse, ultima românca pe tabloul principal de la US Open! Adversar de clasă în primul tur

Gabriela Ruse este singura dintre cele șapte românce înscrise în calificări la US Open 2021 care a acces pe tabloul principal. Ruse a învins-o fără drept de apel în finala calificărilor pe italianca Federica Di Sarra, scor 6-3, 6-0. În finala calificărilor au mai jucat alte trei românce, Mihaela Buzărnescu (154 WTA), Monica Niculescu (216 WTA) și Jaqueline Cristian (142 WTA), dar acestea au pierdut dezamăgitor.

Astfel, Ruse a acces pentru prima dată în carieră pe tabloul principal al Grand Slam-ului de la Flushing Meadows, acolo unde se va duela cu finalista de la Jocurile Olimpice 2020, Marketa Vondrousova (Cehia, 40 WTA).

După calificarea reușită de Gabriela Ruse, avem cinci reprezentante pe tabloul principal la US Open 2021, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan fiind acceptate direct. Prezența pe tabloul principal de la US Open, turneu dotat cu premii în valoare totală de 57,5 milioane de dolari, este recompensată cu 75.000 de dolari.

Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea pe tabloul principal de la US Open deși pornea cu prima șansă în fața americancei Jamei Loeb (194 WTA)! „Miki” a fost însă învinsă în minimum de seturi de jucătoarea locală, scor 4-6, 6-7(2).

Tot în două seturi a cedat și Monica Niculescu în ultimul tur al calificărilor, scor 1-6, 3-6 cu Dalma Galfi (Ungaria, 152 WTA), în timp ce Jaqueline Cristian a pierdut într-un mod neverosimil după ce s-a impus clar în primul set: 6-2, 2-6, 4-6 cu Rebeka Masarova (Spania, 231 WTA). Gabriela Talabă, Irina Bara și Irina Fetecău au fost eliminate încă din prima rundă a calificărilor.

Citește și: Irina Begu vrea trofeul de la Cleveland! Calificare de răsunet în finala turneului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS