10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisElizabeta Samara: „Echipa din Hong Kong era de bătut“

Elizabeta Samara: „Echipa din Hong Kong era de bătut“

Elizabeta Samara, care a disputat partida de dublu şi o partidă de simplu în meciul cu Hong Kong, din sferturile de finală ale turneului olimpic feminin pe echipe la tenis de masă, a regretat că România nu a profitat de culoar pentru a accede în semifinale.

„Victoria de la dublu ne-a adus un moral mult mai bun, e bine să începi meciul cu 1-0 şi nu cu 0-1. Dar din păcate, nu a fost suficient. Meciul meu l-am pierdut cu 3-0 la Lee Ho Ching, la 9, 8 şi 10, dar la fel de bine putea scorul să fie pentru mine 3-0. Dar s-a făcut diferenţa la ultimele două puncte de set mereu. Am fost aproape, în meciul meu chiar am simţit că pot s-o bat. Se putea, Hong Kong nu este de nebătut, nu este China, nu este Japonia. Se putea mai mult. Nu ştiu ce ne-a lipsit, poate neşansa, poate acele ultime puncte, aşa cum a fost la meciul meu. Repet, era de bătut“, a spus Eliza, citată de Agerpres.

După Olimpiadă, Eliza Samara va intra în vacanţă şi apoi va participa la Europenele de la Cluj (28 septembrie – 3 octombrie).

„Mâine (n.r. – marţi) intru în vacanţă. Am avut un Campionat European de simplu (22-27 iunie). După care am venit acasă două zile, mi-am făcut bagajele, am fost la Izvorani în bula olimpică, de pe 1 pe 10 iulie, după care am zburat la Tokyo. Urmează o vacanţă, nu ştiu cât, pentru că pe 3 septembrie, deja am meci la echipa unde joc în Polonia. Apoi va urma Campionatul European de la Cluj, unde sperăm să fim în aceeaşi formulă ca la Tokyo şi să ne apărăm titlul“, a adăugat sportiva noastră.

Medalia olimpică rămâne un vis pentru Bernadette Szocs

Bernadette Szocs a spus că este foarte dezamăgită că nu şi-a împlinit visul, o medalie olimpică.

„Visul nu mi s-a îndeplinit, am venit să cuceresc o medalie, dar am două locuri 5 la sfârşitul Olimpiadei, ceea ce este un rezultat foarte bun, dar bineînţeles că nimic nu va ocupa locul unei medalii. Plec în acelaşi timp şi dezamăgită şi mulţumită, la dublu mixt am reuşit locul 5, am pierdut la ‘zidul chinezesc’. Azi am pierdut la Hong Kong, era şansa noastră să intrăm în semifinale şi apoi să luptăm pentru medalie. Acum din orice eşec învăţ, mă motivează să mă antrenez şi mai mult, să am preocuparea doar la tenis de masă, sunt tânără, ştiu că pot mai mult şi vreau să aduc mai multe rezultate bune pentru mine, ţara noastră, COSR şi FR de Tenis de Masă“, a spus Bernadette.

Învinsă de Doom Hoi Kem, în partida ei de simplu, Szocs a recunoscut că adversara ei a fost mai bună în acest meci.

„Suntem foarte dezamăgite, cel puţin eu sunt foarte dezamăgită, pentru că în meciul Doom Hoi Kem am jucat de la egal la egal. La noi tot timpul a fost un meci lung, dar de data asta a fost foarte pregătită împotriva mea. Orice tactică am jucat contra ei, nu greşea. De multe ori a scos nişte mingi imposibile, la care nu mă aşteptam. Nu pot să zic că am jucat rău, mi se pare că am jucat foarte bine, dar nu am riscat la unele mingi, pentru că are feţe chinezeşti de joc, care prin foarte mult efect, mingea se opreşte se duce în jos un pic şi nu mai poţi face schimburi uşoare. Din păcate de data asta a fost mai bună, a fost peste mine, sper că după ce analizez meciul să-mi adun forţele şi data viitoare să o bat“, a mai punctat sportiva.

Regrete pentru Daniela Dodean

De asemenea, şi Daniela Dodean s-a arătat supărată că nu a câştigat partida ei de simplu, care ar fi putut schimba poate soarta meciului cu Hong Kong. 

„A fost primul meu meci individual din această competiţie olimpică. Adversara mea avea nişte feţe chinezeşti de joc, la care mi-a trebuit ceva timp să mă adaptez. Iar după ce m-am adaptat la aceste feţe, s-a văzut că a fost o mare diferenţă. Poate dacă reuşeam să iau al treilea set, se putea schimba meciul. Îmi pare rău că nu s-a întâmplat. Am simţit că putem după meciul de dublu şi acum este o mare dezamăgire pentru noi.

Am simţit că aveam o şansă, având o tragere bună la sorţi şi fără China pe partea noastră. Doar cu Hong Kong, care era mai de bătut. Am luptat toate, am încercat. Suntem de mai mult de 30 zile închişi, am făcut carantina, apoi antrenamente după antrenamente, am luptat, am aşteptat foarte mult aceste meciuri. Am încercat să facem tot, din păcate nu a fost să fie. De data asta chiar am simţit că puteam“, a declarat Daniela Dodean.

Filimon: „Atât s-a putut în momentul de faţă“

Viorel Filimon, antrenorul lotului olimpic, a regretat că jucătoarele lui nu au ascultat sfaturile tactice şi s-au încăpăţânat să joace pe reverul adversarelor.

„În permanenţă am plecat cu ideea că se poate. Nu vreau să supăr fetele, pe undeva nu au ascultat tactic să joace mai mult pe forehand-ul mesei. S-au încăpăţânat, au jucat mult spre rever, cum poate s-a văzut. Astfel, „robotul“ chinezesc a funcţionat, depăşindu-ne atât prin forţă, cât şi prin viteză. Atât s-a putut în momentul de faţă, nu mai avem ce să facem. Poate dacă vom viziona reluările şi studiind încă o dată, pe unde, ce am greşit, să putem corecta în viitor. Asta este, suntem din păcate foarte puţini care putem concura cu aceste jucătoare din China. În viitor, dacă vrem să facem ceva, trebuie să muncim mult mai mult, şi nu cu ochii închişi. Trebuie să studiem foarte bine ce avem de făcut. Eu zic că Hong Kong a fost mai bună decât noi, cu toate că ne-am dorit, cu toate că am vrut“, a spus Filimon.

Citeşte şi: Tenis de masă / România, eliminată de Hong Kong de la JO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS