16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisJO 2020 / Tenis: Perechea Krejcikova / Siniakova, campioană olimpică

JO 2020 / Tenis: Perechea Krejcikova / Siniakova, campioană olimpică

Perechea cehă Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova (favorită nr. 1) a câştigat duminică medalia de aur la dublu feminin în turneul de tenis de la JO de la Tokyo, informează Agerpres.

Cehoaicele, câştigătoare a trei titluri de Mare Şlem (inclusiv în acest an la Roland Garros, unde Krejcikova a luat titlul şi la simplu), au învins în finală perechea elveţiană formată din Viktorija Golubic şi Belinda Bencic, cu 7-5, 6-1. Meciul a durat mai puţin de o oră şi jumătate.

Reamintim că Bencic câştigase titlul olimpic la simplu cu o zi înainte şi, prin urmare, a părăsit Jocurile cu două medalii, una de aur, alta de argint.

Odată cu acest triumf al perechii Krejcikova/Siniakova, Cehia obţine a treia medalie olimpică la dublu feminin în trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, după bronzul câştigat la Rio şi argintul câştigat la Londra.

Perechea braziliană Laura Pigossi / Luisa Stefani a obţinut sâmbătă medalia de bronz la dublu feminin. S-a impunându-se în trei seturi, 4-6, 6-4, 11-9, în faţa rusoaicelor Veronika Kudermetova / Elena Vesnina după un meci care a durat două ore şi 15 minute.

Citește și: JO / Tenis de masă: România s-a calificat în sferturile turneului feminin pe echipe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS