10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMonica Niculescu, victorie rapidă în primul tur al calificărilor de la Wimbledon

Monica Niculescu, victorie rapidă în primul tur al calificărilor de la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a reuşit să acceadă, marţi, în runda a doua a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului de la Wimbledon. Aceasta a trecut cu scorul de 6-3, 6-3 de norvegianca Ulrikke Eikeri, după un meci pe care l-a controlat în totalitate. Niculescu (33 ani, 193 WTA) a câştigat după o oră şi 34 de minute în faţa scandinavei de 28 de ani (247 WTA).

Diferenţa a fost făcută de serviciu, românca având procentaje mai bune atât cu primul, cât şi cu al doilea.

Niculescu şi-a asigurat un cec de 15.500 de lire sterline şi 20 de puncte WTA. Următoarea sa adversară va fi americanca Asia Muhammad sau elveţianca Stefanie Voegele.

De partea cealaltă, Irina Fetecău şi Gabriela Talabă nu au reuşit prea multe în primul meci pe iarba londoneză. Fetecău (25 ani, 244 WTA) a fost învinsă fără drept de apel de egipteanca Maiar Sherif Ahmed Abdelaziz (25 ani, 117 WTA), cu 6-3, 6-1, în doar 57 de minute. În alt meci, Gabriela Talabă (25 ani, 205 WTA) a fost întrecută de ucraineanca Lesia Ţurenko (32 ani, 163 WTA) cu 6-4, 6-3, după o oră şi 26 de minute.

Fetecău şi Talabă vor primi fiecare câte 8.500 de lire şi 2 puncte WTA.

În calificări vor mai evolua alte patru românce: Irina Bara (împotriva spanioloaicei Cristina Bucsa), Jaqueline Cristian (contra cehoaicei Tereza Smitkova), Gabriela Ruse (contra elveţiencei Simona Waltert) şi Alexandra Dulgheru (împotriva americancei Danielle Lao).

Citeşte şi: Raluca Olaru va juca în sferturi la Bad Homburg

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS