17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisNadal poate pierde și pe zgură! Djokovic a câștigat clar duelul „giganților“

Nadal poate pierde și pe zgură! Djokovic a câștigat clar duelul „giganților“

Sârbul Novak Djokovic s-a calificat în finala turneului de Mare Slem de la Roland Garros, după ce l-a învins în patru seturi, scor 3-6, 6-3, 7-6 (7/4), 6-2, pe spaniolul Rafael Nadal, în mult-aşteptatul duel al giganţilor tenisului mondial, disputat vineri seară, pe zgura pariziană.

Djokovic, numărul unu mondial, a obţinut una dintre cele mai importante victorii din cariera sa, la capătul unui meci care a durat aproape patru ore şi jumătate. Acesta i-a produs lui Nadal a treia înfrângere în 108 meciuri la Roland Garros.

Nadal (35 ani), ocupantul locului al treilea în clasamentul ATP, nu mai pierduse de şase ani la turneul din capitala Franţei (fără să fie luat în calcul forfait-ul său din 2016). El ratează, astfel, şansa de lupta pentru cel de-al 21-lea său titlu de Grand Slam din cariera sa, care i-ar fi permis să-l depăşească pe elveţianul Roger Federer ca număr de trofee majore.

Djokovic şi-a luat cu această ocazie revanşa în faţa lui Nadal, după eşecul suferit în faţa acestuia în finala de anul trecut de la Roland Garros, scor 6-0, 6-2, 7-5.

Aceasta a fost a 58-a partidă între Djokovic şi Nadal. Avantajul este de partea sârbului, care conduce în duelurile directe cu 30-28.

Novak Djokovic îl va avea ca adversar în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas, care a trecut în prima semifinală de germanul Alexander Zverev, scor 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3.

„Nole”, care are în palmares 18 titluri de Mare Slem, unul singur obţinut pe zgura pariziană (în 2016).

Citește și: Parcursul fantastic de la RG s-a încheiat în semifinale! Irina Begu a ieșit cu capul sus din competiție

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS