17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAna Bogdan a învins o favorită la Madrid şi este la un pas de tabloul principal

Ana Bogdan a învins o favorită la Madrid şi este la un pas de tabloul principal

Ana Bogdan a avut parte de un meci epuizant, de aproape două ore, împotriva jucătoarei Katerina Siniakova, favorită numărul opt în calificări la Madrid. Sportiva noastră s-a impus cu scorul de 7-6(7), 7-5 și este la o singură victorie distanță de tabloul principal al competiţiei din Spania.

Pentru prezența în ultimul tur al calificărilor, Ana Bogdan va primi € 4.025 și 20 de puncte WTA.

Sportiva noastră se va duela pentru un loc pe tabloul principal cu învingătoarea dintre Ocean Dodin (117 WTA) și Nao Hibino (82 WTA).

Mutua Madrid Open are loc în perioada 29 aprilie – 8 mai. Face parte din categoria „WTA 1000“ și se dispută pe zgură. Ultima campioană (n.r. din 2019) este Kiki Bertens, ea trecând în finală de Simona Halep (6-4, 6-4).

Experienţa a făcut diferenţa

De partea cealaltă, parcursul jucătoarei Jaqueline Cristian la Madrid s-a oprit în primul tur al calificărilor, fază a competiției unde sportiva noastră a fost eliminată de o sportivă cu mare experiență, lidera ierarhiei mondiale la dublu, Su-Wei Hsieh, după 6-1, 6-7(6), 0-6.

Jaqueline a început perfect meciul cu Su-Wei Hsieh și a dat senzația că are armele necesare pentru a-i face față unei adversare cu atât de multă experiență. Cristian a câștigat setul cu 6-1, iar lucrurile mergeau în direcția dorită de aceasta.

Hsieh a reușit să echilibreze disputa, iar manșa a fost decisă într-un tiebreak cu mult dramatism. Adversara sportivei noastre a avut câștig de cauză (8-6), iar meciul și-a mutat deznodământul în setul decisiv. Jaqueline a resimțit din plin pierderea setului, iar decisivul a fost un adevărat galop de sănătate pentru Su-Wei Hsieh, 6-0.

Partida a durat o oră și 57 de minute.

Citeşte şi: Tenis de masă / Ovidiu Ionescu merge şi el la JO! Romanescu, mulţumit de rezultate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS