15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis de masă / Ovidiu Ionescu merge şi el la JO! Romanescu, mulţumit de rezultate

Tenis de masă / Ovidiu Ionescu merge şi el la JO! Romanescu, mulţumit de rezultate

Jucătorul român Ovidiu Ionescu a obţinut biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce s-a calificat în finala celui de-al doilea tablou al turneului preolimpic de tenis de masă de la Guimaraes (Portugalia).

În semifinale, Ionescu l-a învins pe britanicul Paul Drinkhall cu scorul de 4-1 (11-3, 11-6, 11-5, 10-12, 11-8).

În sferturi, Ovidiu Ionescu l-a întrecut pe Daniel Habesohn (Austria) cu 4-3 (3-11, 8-11, 12-10, 11-8, 9-11, 11-1, 11-7), în timp ce Rareş Şipoş a pierdut în faţa grecului Panagiotis Gionis (Grecia), cu 0-4 (6-11, 8-11, 10-12, 5-11).

Concursul masculin a început cu opt grupe. În funcţie de clasament, primii patru sportivi cotaţi au intrat direct pe tabloul principal. Primii doi sportivi clasaţi la finalul grupelor au obţinut accesul pe tabloul principal, alături de primii patru sportivi cotaţi pe baza clasamentului. Finaliştii tabloului s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar finala nu s-a mai disputat.

Cei 18 jucători rămaşi au pătruns pe un al doilea tablou principal, iar finaliştii s-au calificat la Tokyo fără a mai juca finala. Câştigătorul meciului dintre semifinaliştii învinşi pe al doilea tablou principal se califică, de asemenea, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

România are calificată la JO echipa feminină de tenis de masă, condusă de antrenorul Viorel Filimon şi două sportive din două posibile în proba de simplu: Bernadette Szocs şi Elizabeta Samara. 

Obiectiv îndeplinit!

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, a declarat, luni, că obiectivul organizaţiei pe care o conduce în ceea ce priveşte calificarea la Jocurile Olimpice din acest an a fost îndeplinit de Ovidiu Ionescu.

„Obiectivul nostru acesta era, să se califice un băiat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Iar obiectivul a fost îndeplinit prin calificarea lui Ovidiu Ionescu. Ne bucură foarte mult pentru că avem şi un reprezentant la masculin la Tokyo. El va participa la simplu masculin, dar şi la dublu mixt cu Bernadette Szocs. La Tokyo vor participa doar 16 perechi, aşa că e bine pentru noi în vederea îndeplinirii obiectivului, şi anume o medalie.

Noi am fost la un pas de a-l califica şi pe al doilea băiat la Tokyo, Rareş Sipoş. Din păcate, el a pierdut cu grecul Panagiotis Gionis, care s-a şi calificat. Pentru Sipoş era o mare performanţă să se califice, având în vedere că are doar 20 de ani. Însă, şi aşa a avut evoluţii deosebite şi a învins jucători mult mai bine clasaţi decât el. A fost la un pas, aşa că ne dă speranţe pentru Paris 2024″, a spus Romanescu, pentru Agerpres.

Trei fete şi un băiat la Olimpiadă

Romanescu a menţionat că România va participa cu 4 sportivi la Jocurile Olimpice, Daniela Dodean, Elizabeta Samara, Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu, dar lotul pentru Tokyo va fi completat şi cu o rezervă la feminin.

„Aceasta a fost ultima competiţie de calificare în proba de simplu băieţi. La echipe băieţii au ratat participarea, însă fetele sunt calificate la toate probele. Noi avem trei fete calificate, dar va merge şi o rezervă. Deci vor fi 4 fete, plus un băiat. Fetele calificate sunt Daniela Dodean, Eliza Samara şi Szocs Bernadette, iar acum li s-a alăturat la masculin Ovidiu Ionescu“, a adăugat preşedintele FRTM.

Citeşte şi: E greu, dar încă mai sperăm. România primeşte vizita Suediei în preliminariile CE

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS