20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep s-a retras de la Miami înaintea jocului cu Sevastova

Simona Halep s-a retras de la Miami înaintea jocului cu Sevastova

Simona Halep (România, 3 WTA) a decis să se retragă de la Miami Open înaintea meciului din turul 3 cu Anastasija Sevastova (Letonia, 57 WTA). Românca a acuzat o accidentare la umăr în timpul partidei precedente cu Caroline Garcia (Franța, 51 WTA), care se pare că a recidivat la antrenamentul de sâmbătă. Simona Halep a solicitat un time out medical joi seară și au existat semne de îngrijorare că a treia jucătoare a lumii putea abandona și meciul cu Garcia.

Simona Halep a avut dureri la umăr și chiar a strigat de durere în timpul unui game de serviciu al meciului cu Caroline Garcia. Tratamentul fiziotarapeutic a dat roade, iar Halep a găsit resurse fizice să o învingă pe Garcia cu scorul de 3-6, 6-4, 6-0. Apoi, Simona a mai jucat un meci și în proba de dublu, alături de Angelique Kerber, vineri seară! Echipa româno-germană a reușit o victorie spectaculoasă, trecând de favoritele principale, Elise Mertens (Belgia) și Aryna Sabalenka (Belarus), cu scorul de 7-5, 7-5.

„Îmi pare rău că a trebuit să mă retrag atât de la simplu, cât și din proba de dublu a Miami Open, dar nu pot juca din cauza accidentării! Sunt supărată că nu pot continua. Am vrut să vin aici și să dau totul pe teren, să joc multe meciuri, dar din păcate nu am reușit. Sper că la anul mă voi întoarce aici sănătoasă. Vreau să le mulțumesc din suflet organizatorilor de la Miami Open, dar și celor de la WTA pentru eforturile pe care le-au depus la acest eveniment grozav. Ne-au făcut să ne simțim în siguranță”, a fost anunțul Simonei Halep.

Început mai slab de sezon

Simona Halep are, potrivit statisticii, cel mai modest început de sezon din ultimii patru ani! Accidentările au tras-o în jos la turneele desfășurate în această perioadă, iar jucătoarea antrenată de Darren Cahill nu a dorit să forțeze.
După ce s-a retras de la turneul din Miami, Simona Halep se pregătește pentru sezonul de zgură, în care va intra cu cifre mai slabe decât în anii precedenți. Halep are un palmares de 7 victorii și 2 înfrângeri în 2021, impresionând mai puțin decât în 2018, 2019 și 2020. Simona a ajuns în această situație după ce a ratat şi turneele de la Doha și Dubai, din cauza unei accidentări la spate.

Halep a avut cifre mai slabe decât în 2021 în anul 2017, când a înregistrat 6 victorii și 5 înfrângeri în prima parte a sezonului. Paradoxal este că anul respectiv avea să fie unul dintre cei mai străluciți din cariera Simonei, care a devenit lider mondial în luna octombrie. De asemenea, Halep a câștigat titlul la Madrid și a disputat finalele de la Roma, Roland Garros, Cincinnati și Beijing.

Campioana de la Wimbledon are 22 de trofee în vitrină, dintre care două de Grand Slam, lipsindu-i însă medalia olimpică pe care o țintește în 2021. Simona Halep și-a propus, la fel ca în 2017, să atingă vârful de formă la jumătatea sezonului, nedorind să forțeze până atunci. Asta pentru a nu pune în pericol cele două obiective principale pe care și le-a stabilit: o medalie olimpică, respectiv un titlu de Grand Slam.

Citeşte şi: Muncă multă, dar fără rezultat. Sorana Cîrstea, învinsă de Kontaveit la Miami

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS