15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMihaela Buzărnescu mai are un singur „hop“ până pe tabloul principal de la AO

Mihaela Buzărnescu mai are un singur „hop“ până pe tabloul principal de la AO

Mihaela Buzărnescu a reuşit să acceadă în ultima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului Australian Open, primul de Mare Slem al anului, marţi, după ce a învins-o, la Dubai, pe Claire Liu (SUA), cu scorul de 7-6 (6), 2-6, 6-4.

Buzărnescu (32 ani, 137 WTA), cap de serie numărul 22, a obţinut victoria după aproape trei ore de joc (2 h 53 min), la capătul unui ultim set echilibrat. Românca a dominat primul set, a condus cu 2-0 şi 4-1, dar a fost egalată, 4-4. Mihaela a ratat o minge de set la 5-4, apoi a fost condusă cu 6-5, dar a dus setul în tiebreak, unde s-a impus cu 8-6. Menționăm că americanca a ratat două mingi de set la 6-4.

Claire Liu (20 ani, 2218 WTA) a controlat setul secund, pe care şi l-a adjudecat cu 6-2.

În decisiv, Liu a început cu break, dar Buzărnescu a luat două ghemuri consecutive şi apoi cele două sportive au mers cap la cap. La 4-4, românca a reuşit să salveze patru mingi de break, iar în cele din urmă şi-a făcut serviciul, încheind conturile cu 6-4.

Buzărnescu a făcut 9 duble greşeli, iar Liu 5. De asemenea, românca a fost mai bună la primul serviciu, în timp ce americanca la al doilea.

Whitney Osuigwe (18 ani, 161 WTA) va fi adversara Mihaelei Buzărnescu în ultimul tur al calificărilor. Osuigwe a trecut în turul al doilea preliminar de australianca Olivia Gadecki, cu 6-2, 6-4.

România va avea cinci jucătoare calificate direct pe tabloul principal la Melbourne, Simona Halep (2 WTA), Patricia Ţig (56 WTA), Sorana Cîrstea (71 WTA), Irina Begu (78 WTA) şi Ana Bogdan (92 WTA).

Citește și: Continuă declinul în tenisul masculin românesc. Copil, învins de locul 794 ATP

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS