13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisHoria Tecău: La Tokyo vrem să luptăm pentru trei medalii

Horia Tecău: La Tokyo vrem să luptăm pentru trei medalii

Jucătorul Horia Tecău a declarat, marţi, că tenisul românesc îşi propune câştigarea a trei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei de coronavirus pentru perioada 23 iulie – 8 august 2021.

Prezent la un eveniment organizat la Complexul Sportiv Dinamo la care a participat şi ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Hitoshi Noda, Tecău a explicat că România va lupta pentru medalii atât în probele de simplu feminin, cât și la dublu masculin şi dublu mixt.

„Am mai vorbit cu Simona Halep despre dublu mixt. Am discutat şi ne-am reactivat dorinţa de a juca acolo şi de a lupta puternic pentru o medalie. Dar toate lucrurile la rândul lor. Primul pas este calificarea. Simona îşi doreşte să meargă la Jocurile Olimpice. Cu ea, echipa României este puternică, avem şanse reale la medalii. Ambiţia noastră, a celor din tenis, este ca la Tokyo să luptăm pentru trei medalii, la simplu fete, dublu masculin şi dublu mixt. Dar pentru asta trebuie să fim calificaţi, să fim în formă”, a spus Tecău.

Acum mă simt vindecat”

Înainte de pauza competițională, Horia a prezentat câteva probleme medicale care l-au împiedicat să joace la capacitatea sa maximă. Acesta a mărturisit că în perioada de inactivitate a avut timp să se refacă și să fie din nou apt de joc.

„Perioada asta a venit ca o odihnă binecuvântată, pentru că eram într-un punct în care aveam multe inflamaţii în corp. Acum mă simt vindecat şi bine din punct de vedere fizic. La nivelul de tenis mai trebuie lucrat, iar acolo mai durează câteva luni. Trebuie să avem grijă, să revin treptat, pentru că au fost jucători care s-au întors direct la ritmul de dinainte şi s-au accidentat în primele săptămâni. Deci trebuie grijă şi răbdare. Planul meu era să merg să joc în Statele Unite, însă turneul de la Washington s-a amânat. Acum, au mai rămas Cincinnati şi US Open. Situaţia nu este clară acolo, aşteptăm pe 1 august să vedem decizia finală legată de US Open. Să călătoreşti acolo e foarte complicat, sunt multe întrebări fără răspunsuri în acest moment. Mi-aş dori să se poată juca în condiţii normale, dar se pare că timpul e prea scurt ca să se întâmple asta. Când vom şti la ce turneu mergem prima oară, atunci vom putea stabili şi un program de pregătire”, a adăugat locul 20 mondial la dublu, citat de Agerpres.

La joacă cu ambasadorul Japoniei

Horia Tecău a schimbat câteva mingi cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Hitoshi Noda, în cadrul unui eveniment organizat în contextul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Tecău a evoluat alături de soţia ambasadorului, Chiyoe Noda, în timp ce de partea cealaltă a fileului s-au aflat ambasadorul Hitoshi Noda şi antrenoarea Ilinca Popescu.

Tenismenul român a declarat că s-a adaptat noului program după ce Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an au fost amânate pentru perioada 23 iulie – 8 august 2021.

„A fost o onoare să primim vizita domnului ambasador aici, la București. E prima oară când l-am întâlnit pe dânsul. Sper ca la anul pe vremea asta să fie în tribună la Tokyo şi să ne urmărească. Ne adaptăm programului şi mai aşteptăm un an… e o schimbare masivă pentru tot sportul mondial. Ne vom pregăti încă un an şi sperăm să mergem la Tokyo împreună cu spectatorii. Există un pericol ca să nu se dispute nici anul viitor, dar nu avem ce face decât să ne pregătim. Vom aştepta deciziile care se vor lua de cei care ştiu ce se întâmplă în lumea asta”, a adăugat Horia.

De menționat că românul i-a oferit ambasadorului la finalul acțiunii un tricou cu autograf.

„Îl voi susţine pe Horia şi la Tokyo”

Ambasadorul Japoniei, Hitoshi Noda, a declarat că și-ar fi dorit ca în aceste momente să se afle în tribunele de la Tokyo și să-i urmărească pe sportivii români în acțiune. Totodată, Hitoshi a mărturisit că îl va susține pe Horia Tecău la Tokyo, dar și pe ceilalți români care vor fi prezenți.

„Este o mare onoare să schimbăm câteva mingi cu Horia Tecău. Am încercat să fim cât mai atenţi pentru a evita o eventuală accidentare. Acesta era perioada de începere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Ne-am fi dorit ca acum să îi fi primit în Japonia pe toţi aceşti mari sportivi. Din păcate, acest lucru nu este posibil. Însă, apreciez foarte mult iniţiativa Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a clubului Dinamo şi a lui Horia Tecău de astăzi. Îl voi susţine pe Horia şi la Tokyo, la fel ca şi pe ceilalţi sportivi români care vor participa, precum sportiva de la tir (n.r. – Laura Ilie Coman) care ştiu că are rezultate foarte bune”, a spus ambasadorul Japoniei.

La evenimentul de la Complexul Sportiv Dinamo din Capitală au mai participat preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, precum şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

Citește și: Karate / Florin Mureșan, multiplu campion național, a rămas paralizat de la gât în jos

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS