21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRafa Nadal: Mi se pare dificil ca un turneu mare să se poată disputa

Rafa Nadal: Mi se pare dificil ca un turneu mare să se poată disputa

Tenismanul spaniol Rafael Nadal este sceptic în privinţa posibilităţii ca un turneu mare să se poată disputa pe termen scurt sau mediu, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Tenisul este un sport mondial, călătorim dintr-o ţară în alta şi trebuie mobilizată multă lume. Mi se pare dificil ca un turneu mare să se poată disputa pe termen scurt sau mediu„, a declarat campionul iberic, numărul 2 mondial.

Săptămâna trecută, Andrea Gaudenzi, preşedintele ATP, circuitul profesionist masculin, a declarat că speră ca sezonul să se poată relua în august, pentru a „salva” trei turnee de Mare Şlem și șase de categoria Masters 1.000.

Nadal, care are în palmares 19 titluri de Mare Şlem, dintre care 12 pe zgura de la Roland Garros, consideră totodată foarte dificilă o reluare a turneelor cu porţie închise.

„Ceea ce mă preocupă cel mai puţin acum este tenisul. Lucrez acasă, astfel încât corpul să nu se atrofieze. Ceea ce se întâmplă este însă grav, va dura mult timp şi sunt muţi oameni care suferă din cauza acestei realităţi teribile”, a mai afirmat Rafael Nadal.

De asemenea, și sârbul Novak Djokovic a afirmat că disputarea cu porţie închise a turneelor nu este o decizie uşoară. Acesta este totodată sceptic și crede că va mai fi nevoie de câteva luni până când competiţiile vor putea fi reluate.

Citește și: Clasamentul ATP, înghețat până la reluarea competițiilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS