21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisClasamentul ATP, înghețat până la reluarea competițiilor

Clasamentul ATP, înghețat până la reluarea competițiilor

Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP) a anunţat că perioada de suspendare a competiţiilor din cauza pandemiei de coronavirus nu va conta pentru clasamentele circuitului. Astfel, sârbul Novak Djokovic, actualul număr unu mondial, nu va cumula săptămâni ca lider al acestei ierarhii până la reluarea activităţii.

Aşadar, clasamentele masculine, atât la simplu, cât şi la dublu, sunt îngheţate începând cu data de 16 martie, când au fost date publicităţii ultimele ierarhii.

În momentul întreruperii circuitului ATP, sârbul Novak Djokovic se afla pe prima poziţie în clasament, cu 10.220 de puncte, urmat de spaniolul Rafael Nadal, cu 9.850 de puncte, şi de austriacul Dominic Thiem, cu 7.045 puncte.

Djokovic va trebui, astfel, să aştepte reluarea oficială a competiţiilor pentru a-l putea depăşi pe americanul Pete Sampras în clasamentul istoric. Sârbul are 282 săptămâni ca numărul unu mondial, în timp de Sampras a adunat 286. Clasamentul este dominat de elvețianul Roger Federer, cu 310 săptămâni.

Citește și: FRH propune mai multe variante pentru încheierea campionatelor pe teren

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS