Acasă Sport Tenis Simona Halep, în sferturi la Dubai după un meci de luptă cu...

Simona Halep, în sferturi la Dubai după un meci de luptă cu Ons Jabeur

-

Simona Halep a obținut, miercuri seară, o victorie importantă în optimile de finală ale turneului Premier de la Dubai. Românca s-a impus în fața sportivei din Tunisia, Ons Jabeur, cu scorul de 1-6, 6-2, 7-6 (7) și astfel s-a calificat în sferturile competiției. Partida a durat 2 ore.

Unul dintre cele mai slabe seturi ale Simonei Halep în acest an s-a produs în primul tur de la Dubai. Românca nu s-a regăsit în joc, a ratat din foarte multe poziții favorabile și a „bifat” mai multe greșeli neforțate. Cele două jucătoare au mers de la egal la egal doar în primele două game-uri, după care a urmat căderea sportivei noastre. Tunisianca a progresat în joc după fiecare minge câștigată și a obținut nu mai puțin de cinci game-uri consecutive, suficiente pentru a-i aduce primul set. A fost 6-1 pentru Ons Jabeur în doar 26 de minute.

Altă atitudine, alt rezultat

Setul secund a debutat cu Simona la conducere. Româca și-a dat practic un „restart” după ce în primul act nu a reușit prea multe și a reintrat în joc. Campioana de la Wimbledon și-a făcut serviciul, după care a urmat un break fără prea mari probleme. Jocul combinativ și la fileu a reușit să-i aducă româncei un al doilea break, care a distanțat-o în actul secund la 5-1. Chiar dacă Jabeur a reușit un rebreak, aceasta nu a mai avut puterea de a reveni. Astfel, s-a încheiat 6-2 pentru Simona, iar meciul a intrat în decisiv.

Tensiune la cote maxime în decisiv

Campioana noastră a început perfect în setul decisiv. Aceasta a prezentat un joc agresiv încă de la primele mingi, ceea ce i-a permis să se distanțeze rapid la 3-0. Însă, tunisianca nu a renunțat și a revenit fantastic în joc. Aceasta a reușit să restabilească egalitatea la patru și să trimită setul în prelungiri. În momentul în care Jabeur a trecut în avantaj, scor 6-5, antrenorul Simonei, Artemon Efremov a avut o intervenție eficientă, care a ambiționat-o pe Simona. Aceasta a reușit să trimită setul decisiv în tibreak, pentru ca apoi să se impună cu 9-7.

În turul secund de la Dubai, Simona Halep o va întâlni pe bielorusa Arina Sabalenka. Aceasta a trecut în primul meci de belgianca Elise Mertens cu scorul de 6-4, 6-3.

Competiția din Dubai face parte din categoria Premier și este dotată cu premii de $2,643,670.

Citește și: Debut de foc pentru România în preliminariile EuroBasket

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

BerbecAtitudinea pe care o aveți stă la baza rezultatelor excelente, ca atare luptați din răsputeri cu încercările celor din jur de a...