5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep, în sferturi la Dubai după un meci de luptă cu Ons Jabeur

Simona Halep, în sferturi la Dubai după un meci de luptă cu Ons Jabeur

Simona Halep a obținut, miercuri seară, o victorie importantă în optimile de finală ale turneului Premier de la Dubai. Românca s-a impus în fața sportivei din Tunisia, Ons Jabeur, cu scorul de 1-6, 6-2, 7-6 (7) și astfel s-a calificat în sferturile competiției. Partida a durat 2 ore.

Unul dintre cele mai slabe seturi ale Simonei Halep în acest an s-a produs în primul tur de la Dubai. Românca nu s-a regăsit în joc, a ratat din foarte multe poziții favorabile și a „bifat” mai multe greșeli neforțate. Cele două jucătoare au mers de la egal la egal doar în primele două game-uri, după care a urmat căderea sportivei noastre. Tunisianca a progresat în joc după fiecare minge câștigată și a obținut nu mai puțin de cinci game-uri consecutive, suficiente pentru a-i aduce primul set. A fost 6-1 pentru Ons Jabeur în doar 26 de minute.

Altă atitudine, alt rezultat

Setul secund a debutat cu Simona la conducere. Româca și-a dat practic un „restart” după ce în primul act nu a reușit prea multe și a reintrat în joc. Campioana de la Wimbledon și-a făcut serviciul, după care a urmat un break fără prea mari probleme. Jocul combinativ și la fileu a reușit să-i aducă româncei un al doilea break, care a distanțat-o în actul secund la 5-1. Chiar dacă Jabeur a reușit un rebreak, aceasta nu a mai avut puterea de a reveni. Astfel, s-a încheiat 6-2 pentru Simona, iar meciul a intrat în decisiv.

Tensiune la cote maxime în decisiv

Campioana noastră a început perfect în setul decisiv. Aceasta a prezentat un joc agresiv încă de la primele mingi, ceea ce i-a permis să se distanțeze rapid la 3-0. Însă, tunisianca nu a renunțat și a revenit fantastic în joc. Aceasta a reușit să restabilească egalitatea la patru și să trimită setul în prelungiri. În momentul în care Jabeur a trecut în avantaj, scor 6-5, antrenorul Simonei, Artemon Efremov a avut o intervenție eficientă, care a ambiționat-o pe Simona. Aceasta a reușit să trimită setul decisiv în tibreak, pentru ca apoi să se impună cu 9-7.

În turul secund de la Dubai, Simona Halep o va întâlni pe bielorusa Arina Sabalenka. Aceasta a trecut în primul meci de belgianca Elise Mertens cu scorul de 6-4, 6-3.

Competiția din Dubai face parte din categoria Premier și este dotată cu premii de $2,643,670.

Citește și: Debut de foc pentru România în preliminariile EuroBasket

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS