10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisNovak Djokovic a câştigat pentru a opta oară Australian Open

Novak Djokovic a câştigat pentru a opta oară Australian Open

Tenismanul sârb Novak Djokovic a câştigat ediţia din acest an de la Australian Open. El l-a învins în finală, în cinci seturi, scor 6-4, 4-6, 2-6, 6-3, 6-4, pe austriacul Dominic Thiem.

Pentru Djokovic (32 ani), acesta este al optulea succes la Melbourne (un nou record). este, totodată, al 17-lea titlu de Mare Şlem din cariera sa.

Graţie acestui succes de la Antipozi, Novak Djokovic va reveni pe prima poziţie în clasamentul ATP începând de luni. El l-a detronat pe spaniolul Rafael Nadal.

La rândul său, Dominic Thiem (5 ATP) a ratat ocazia de a deveni primul jucător din afara Top 3 ATP care se impune într-un Grand Slam. Ultima dată o făcuse elveţianul Stanislas Wawrinka la US Open, în 2016. Djokovic, Nadal şi Federer şi-au împărţit cele 12 turnee majore disputate de atunci.

Austriacul, în vârstă de 26 ani, a disputat duminică a treia sa finală de Mare Şlem. Pe primele două le-a pierdut în faţa lui Rafael Nadal, la Roland Garros în 2018 şi 2019.

Rajeev Ram şi Joe Salisbury au câştigat proba masculină de dublu

Perechea Rajeev Ram / Joe Salisbury (SUA/Marea Britanie) a câştigat, astăzi, proba masculină de dublu de la Australian Open. Cei doi au învins în finală cuplul australian Max Purcell/Luke Saville, scor 6-4, 6-2. Partida a durat o oră și 11 minute.

Pentru Rajeev Ram şi Joe Salisbury, titlul de la Australian este primul de Grand Slam din carieră.

Pentru victorie, Ram şi Salisbury vor primi câte 2.000 de puncte în clasamentul de dublu şi suma de 760.000 de dolari australieni.

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS