25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (f) / Joc solid, victorie mare! România a impresionat cu Serbia, la Mondial

Handbal (f) / Joc solid, victorie mare! România a impresionat cu Serbia, la Mondial

Naționala feminină de handbal a României a evoluat impresionant duminică seară, la Herning, în fața Serbiei și a obținut o victorie extrem de importantă, scor 37-28. Cu acest succes, tricolorele sunt sigure că vor accede în grupele principale cu cel puțin două puncte, dar, mai important de atât este faptul că jocul bun ne face să ne gândim departe și chiar dă speranțe mari pentru viitorul handbalului românesc.

Totul a mers foarte bine pentru România pe întreg parcursul meciului, dar startul a fost unul fulminant. După 10 minute, tabela indica 8-3 pentru fetele noastre, iar Seraficeanu deja devenise jucătoarea de bază în această întâlnire. Treptat, româncele și-au mărit ecartul fată de adversare, iar Florentin Pera și-a permis pe finalul reprizei să mai odihnească puțin unele sportive. La cabine s-a intrat cu un avantaj bun, 19-13.

Startul părții secunde nu a fost unul excelent, dar Serbia nu a profitat aproape deloc. Mai mult de atât, fetele noastre și-au revenit rapid și au refăcut diferența de șase goluri înregistrată la pauză. Serbia nu a mai contat până la finalul partidei, iar România a închis disputa cu 37-28.

Pentru România va urma derbiul grupei, cu Danemarca. Partida este programată marți, de la ora 21.30.

Citește și: Handbal / Adi Vasile: „Toată concentrarea trebuie să fie pe Serbia!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS