22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalSe retrage Tadici: „E posibil să nu mai continuu, dau răspunsul în două săptămâni“

Se retrage Tadici: „E posibil să nu mai continuu, dau răspunsul în două săptămâni“

Gheorghe Tadici, cel mai titrat antrenor român din handbal, este aproape de a lua o decizie mai puțin așteptată. Ajuns la 72 de ani, titratul antrenor este decis să iasă din sport cât mai curând posibil, la presiunea familiei.

Motivele pe care le invocă sunt familia, degradarea societății românești și lipsa unei rivalități corecte în campionatul intern vizavi de numărul de jucătoare străine din Liga Florilor.

Am 49 de ani de handbal, era frumos să ajung la 50. Era frumos simbolic. 9,99 sună altfel decât 10 lei. E posibil să nu mai continui. Familia este foarte vehementă. Toți din familie sunt vehemenți. Anul ăsta mi-a luat trei ani din viață, am și eu vârstă. Nu-mi face nimeni statuie. Atât timp cât văd cum merg, ce degradare există peste tot, degradare a banului public, nu mai am interes și nu mai am motivație. Spre deosebire de ceilalți, eu am avut 17 jucătoare dintre care 14 românce.

Autoritățile locale m-au sprijinit atât cât au putut. Dar aici n-a fost vorba de risipa banului public. De 6-7 ani am cel mai mic buget dintre toate echipele. M-au bătut la cap soția, copiii, nurorile, nepoții. Au fost extrem de vehemenți, mai ales în perioada ultimă. Am putere să-i contrazic, am putere să antrenez. Am putere de a antrena mai mult decât colegii mai tineri cu 20-25 de ani. Fără a jigni pe cineva. Eu manageriez un club aici la Zalău. Iar dacă pun stop, ies la pensie definitiv. Nu mă mai vedeți nicăieri. Nu mi-e frică de moarte, nu m-am gândit niciodată că voi muri pe terenul de handbal. Destinul nu ni-l alegem noi. Se poate întâmpla oricând”, a declarat Gheorghe Tadici pentru ProSport.

Răspunsul final vine curând

„Dau răspunsul familiei în două săptămâni. Nu plec așa de la Zalău. Nu plec și las o casă pustie. O să stau de vorbă cu oamenii importanți de aici. Mie handbalul și Zalăul mi-au dat totul”, a adăugat Tadici.

Cu Gheorghe Tadici, echipa din Zalău a câştigat trei titluri de campioană, în 2001, 2004, 2005, şi Cupa României în 2003. La nivel european, formaţia a câştigat în sezonul 1995-1996 atunci Cupa Oraşelor (City Cup). În sezonul 2011-2012, în Cupa EHF, HC Zalău a jucat a doua finală din istorie, pierdută împotriva unei echipe din Rusia, Lada Togliatti.

În 2005 a câştigat cu echipa naţională medalia de argint la Campionatul Mondial din Rusia, iar în 2007 a ocupat locul 4 la Campionatul Mondial din Franţa. În 2006 a preluat echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea până în 2008, cu care a câştigat cinci trofee: titlul în Liga Naţională, Cupa României, Supercupa României, Cupa Cupelor şi Supercupa Europei.

Citeşte şi: Messi va juca la Inter Miami! De Barca i-a fost frică

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS