20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal / De data asta fără emoții! România a trecut de Feroe și a urcat pe doi în clasament

Handbal / De data asta fără emoții! România a trecut de Feroe și a urcat pe doi în clasament

Naționala României a câștigat clar returul cu Insulele Feroe. Echipa lui Xavi Pascual n-a avut emoții în partida din „Sala Dinamo” și s-a impus cu scorul de 25-17 la capătul unui meci dominat autoritar. După patru etape, România are 4 puncte (locul 2) și are șanse mari să-și îndeplinească obiectivul: calificarea la Campionatul European.

România și-a luat revanșa după rușinea din Feroe, acolo unde a pierdut surprinzător, scor 26-28. Tricolorii s-au impus fără probleme, scor 25-17, după o partidă în care defensiva noastră a funcționat mult mai bine. Nordicii au început bine și meciul de la București, dar patru goluri consecutive reușite de echipa noastră au dus scorul la 8-4. România s-a descăușat și a ajuns să aibă și șase goluri avantaj, iar după 30 de minute scorul a fost 14-10. Scorul a luat proporții în partea a doua a meciului, tricolorii ajungând chiar și la nouă goluri avantaj, 22-13, iar misiunea oaspeților a devenit imposibilă. La final, suporterii prezenți la meci s-au putut bucura de o victorie importantă a tricolorilor, scor 25-17.

Principalii marcatori tricolori au fost Tărîţă 4 goluri, Humet 4, Grigoraş 4, iar de la oaspeţi s-a remarcat Teigum, tot cu 4 goluri, notează Prosport.

Din cele 32 de echipe naţionale aflate la startul calificărilor, 20 vor obţine „biletul” pentru turneul final din 2024, găzduit de Germania, între 10-28 ianuarie. Patru echipe sunt calificate direct: gazda Germania, alături de medaliatele din 2022 – Suedia, Spania şi Danemarca.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

Citește și: Handbal / CSM Bucureşti, în semifinalele Cupei. Slatina nu i-a putut face faţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS