13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal / Aplecaţi capul, e ruşine naţională! România, prestaţie caraghioasă în Feroe

Handbal / Aplecaţi capul, e ruşine naţională! România, prestaţie caraghioasă în Feroe

România a fost învinsă de-a dreptul ruşinos de Insulele Feroe la handbal masculin, în deplasare, scor 28-26, în preliminariile pentru Campionatul European din 2024.

La jocul din Insulele Feroe, naționala României a plătit tribut unei prime reprize foarte slabe, cu foarte multe ratări, în care „tricolorii” s-au ridicat la un nivel bun doar în primele 10 minute. Jucătorii amatori ai selecţionatei gazdă au evoluat cu multă ambţie şi devotament, iar la vestiare au intrat cu un avantaj de şase goluri, scor 15-9.

În debutul reprizei secunde, ecartul a crescut la şapte goluri, 17-10 şi 18-11. Echipa antrenată de Xavi Pascual a început o cursă de revenire şi a reuşit egalarea, scor 19-19 (min. 42), dar insularii au preluat din nou controlul, 23-20 (48). În minutul 55, România a reuşit să egaleze din nou, 25-25, dar feroezii au marcat două goluri consecutive şi au câştigat în cele din urmă cu 28-26.

Alexandru Tărîţă a fost cel mai bun marcator al tricolorilor, cu 6 goluri, în timp ce croatul naturalizat Ante Kuduz, la meciul său de debut, a reuşit 5 goluri. Au mai înscris Demis Grigoraş 3 goluri, Javier Humet Gaminde 3, Călin Dedu 2, Nicuşor Negru 2, Robert Nagy 1, Dan Racoţea 1, Daniel Stanciuc 1, Călin Căbuţ 1, Gabriel Dumitriu 1.

După eșecul din Feroe, România se află pe locul 2, la egalitate de puncte însă cu Insulele Feroe și Ucraina. Liderul grupei este Austria, cu 4 puncte, maximum, după primele două jocuri.

La turneul final se vor califica primele două clasate din fiecare grupă. De asemenea, alte patru dintre formațiile clasate pe pozițiile trei în grupele lor, bineînțeles în funcție de punctajul obținut, vor obţine biletele pentru turneul final. 

Citeşte şi: Nicholas Ionel merge în optimi la Istanbul! Victorie frumoasă cu Oriol Batalla

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS