14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalAna Maria Ţicu continuă în tricoul alb-albastru! SCM, în pregătiri intense pentru noul sezon

Ana Maria Ţicu continuă în tricoul alb-albastru! SCM, în pregătiri intense pentru noul sezon

SCM Craiova se pregăteşte de un nou sezon în Liga Florilor, iar gândurile sunt mult mai mari decât până acum. Dacă în ultimii ani ne-am obişnuit în partea a doua a clasamentului sau chiar cu emoţii privind retrogradarea, obiectivul principal de această dată este cu totul diferit.

Clubul a început treaba pentru noul sezon imediat după finalul ultimei etape din campionatul trecut, iar anunţurile au venit imediat. SCM Craiova a adus în Bănie cinci handbaliste străine, cu experienţă, care joi vor fi prezente în Sala Polivalentă pentru public şi mass-media. Este vorba despre Anastasija Babovic (Muntenegru), portar, de la Buducnost Podgorica, Dijana Mugosa (Muntenegru), extremă stânga, de la Podravka Vegeta, Katarina Krpež Šlezak (Serbia), extremă dreapta de la Krim Ljublijana, Ana Paula Rodrigues (Brazilia), coordonator, de la Dunărea Brăila şi Ruth João (Angola), pivot, de la Paris 92.

Au rămas şi jucătoare cu experienţă internă

Pe lângă acestea, la SCM au mai rămas junioarele Mincu, Gheţu, Ion, precum şi Carmen Ilie Şelaru, Ştefania Jipa, Bianca Curmenţ, Nicoleta Tudorică, Alexandra Andrei şi, mai nou, Ana Maria Ţicu. Clubul alb-albastru a anunţat, în cursul zilei de marţi, prelungirea contractului Anei Ţicu, cea care în campionatul trecut nu prea a putut evolua din cauza unei accidentări grave.

„Sport Club Municipal Craiova anunță oficial că a semnat un nou contract cu sportiva Ana Maria Țicu. Practic, istoria recentă a echipei de handbal feminin a Craiovei se confundă cu handbalista care evoluează pe poziția de coordonator. Ana a apărat mereu cu dăruire și orgoliu blazonul Craiovei și mereu a trecut peste toate problemele.

Suntem alături de ea și în această perioadă și ne dorim să o revedem în echipamentul alb-albastru cât de curând. Suntem siguri că va pune umărul la viitoarele succese ale echipei și ne dorim să revedem o sală plină care o aplaudă și care este alături de ea.Povestea merge mai departe!“, se arată în comunicatul SCM.

Alexandra Colac, Adriana Ţăcălie, Cristiana Nica, Ekaterina Dzukheva, Oana Cîrstea, Andreea Chetraru şi Hege Loken s-au despărţit de SCM la finele campionatului trecut.

Antrenament cu publicul şi multe meciuri amicale

Echipa pregătită de Bogdan Burcea începe, pe data de 14 iulie, pregătirile pentru stagiunea 2022-2023. Atunci va avea loc primul antrenament deschis publicului și presei, iar toate sportivele vor lua contact cu iubitorii de handbal din Bănie. În aceeași zi se va desfășura şi o conferință de presă în care va fi prezentat noul staff al formației.

Costin Dumitrescu şi Grigore Albici nu mai fac parte din staff-ul tehnic al Craiovei, alături de Bogdan Burcea venind din acest sezon Florentina Stanciu şi Sorin Toacsen. Fosta portăriţă a echipei din Bănie şi câştigătoarea cupei EHF va fi noul antrenor secund, în timp ce Toacsen va fi team-manager.

Începând cu data de 25 iulie, noile achiziţii ale Craiovei vor trece la treabă, pentru că vor urma o mulţime de jocuri de pregătire. Primul amical va fi chiar pe 25, cu CSM Tg. Jiu, în timp ce în data de 27 iulie se va ţine un amical la Râmnicu Vâlcea, cu echipa din localitate. Pe 29 iulie va urma un nou meci cu CSM Târgu Jiu, pentru ca în perioada 4-6 august, în Bănie, să se desfăşoare Cupa Craiovei.

Amicalele nu se încheie aici, pentru că vor mai fi alte două turnee până la finalul lunii august. În perioada 11-13 august vom participa la un turneu la Zalău, iar apoi, în 18-20 august ne vom deplasa la Brăila, la o nouă competiţie dedicată pregătirilor.

Citeşte şi: Veste mare pentru România! CSM Bucureşti a primit wild card şi intră în grupele Ligii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS