14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalVeste mare pentru România! CSM Bucureşti a primit wild card şi intră în grupele Ligii

Veste mare pentru România! CSM Bucureşti a primit wild card şi intră în grupele Ligii

EHF (Federația Europeană de Handbal) a dezvăluit luni numele echipelor care vor evolua în sezonul 2022-2023 în Liga Campionilor, atât la masculin, cât și la feminin. România va avea 3 participante în cea mai importantă competiție intercluburi, două la feminin şi una la masculin.

La feminin, România va fi reprezentată de Rapid și CSM București. Câștigătoare ale campionatului, handbalistele „alb-vișinii” aveau deja asigurat locul în grupele Ligii Camionilor. „Tigroaicele” pe de altă parte au beneficiat de un wild card din partea organizatorilor. CSM București nu a fost singura echipă care a primit un loc în grupe, alte 6 formații beneficiind de decizia EHF.

Echipele feminine care au primit wild card:

DHK Banik Most
Brest Bretagne Handball
FTC Rail-Cargo Hungaria
Storhamar Handball Elite 
CSM Bucuresti 
RK Krim Mercator 
Kastamonu Belediyesi GSK 

Acestor formaţii li se vor alătura formațiilor RK Lokomotiva Zagreb (Croația), Odense Handbold, Team Esbjerg (Danemarca), Metz Handball (Franța), SG BBM Bietigheim (Germania), Gyori Audi ETO KC (Ungaria), Buducnost BEMAX (Muntenegru), Vipers Kristiansand (Norvegia), CS Rapid Bucuresti (România), echipe calificate în urma locului obținut în campionat.

La băieți, CS Dinamo va fi singura reprezentaantă a României, după ce EHF a refuzat cererea celor de la Minaur Baia Mare de a primit și ea un wild card. 

Citeşte şi: Aşa se pierde o calificare! România U20 a pierdut drastic cu Cehia şi e out de la CM

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS