6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalAdi Vasile: „O săptămână importantă pentru prezentul și viitorul handbalului românesc“

Adi Vasile: „O săptămână importantă pentru prezentul și viitorul handbalului românesc“

România a învins categoric Austria, scor 38-29 și s-a calificat la Europeanul programat în 4–20 noiembrie 2022, în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru. Selecționerul Adrian Vasile este mulțumit că România a practicat un joc bun, în viteză și că a dominat disputa cu Austria.

„A fost o săptămână foarte importantă pentru handbalul românesc, pentru prezent și viitor, am înțeles cât de important a fost să ne angrenăm cu totul, nu numai în meci, dar și în pregătirea lui. Am avut maturitate, am controlat bine jocul, cu un mix bun de handbal în viteză, asta ne dorim să jucăm, acesta este viitorul, cu o senzație clară de lucruri pe care le facem bine, dar și pe care nu le facem bine. Austria ne-a arătat în anumite momente foarte clar unde greșim. Handbalul este un produs pe care trebuie să îl prețuim cu mai mult stil și mai multă eleganță.

Am început parcursul de calificare la Euro cu o echipă în schimbare, care, pas cu pas, încerca să redobândească o identitate. Meciul din Austria a fost primul pentru majoritatea fetelor fără niște lideri în teren, orice se construiește cu răbdare, disciplină și încredere. De atunci și până acum am făcut pași corecți, meciurile cu adversarii de top ne-au arătat clar ce facem bine și ce greșim. Echipa este în progres, are niște lideri, are jucătoare din valul doi care încep să cofirme și începem să avem acel nucleu și asta este foarte important”, a spus Adrian Vasile, citat de Prosport.

Cu gândul la Olimpiadă

Obiectivul major al naționalei va fi calificarea la Jocurile Olimpice.

„Obiectivul este să ne calificăm la Olimpiada de la Paris, până atunci avem doi pași, Campionatul European și Campionatul Mondialul. La ultimul Mondial am avut adversari de top, cred că orice antrenor își dorește un pic de șansă la tragerea la sorți, dar dacă nu dăm piept cu cei mai buni, nu ne vom ști exact valoarea”, a mai punctat selecţionerul.

Pivotul Crina Pintea crede că România va fi din nou o echipă de top.

„Pentru noi a fost o săptămână foarte grea, cu 40 de ore pe drumuri și doar 4 antrenamente puternice, dar sunt foarte bucuroasă că ne-am calificat la Euro și am arătat ca o adevărată echipă. Am lăsat deoparte oboseala și am arătat că suntem o echipă și ușor, ușor, ne vom ridica la nivelul echipelor puternice. Se văd niște plusuri și am reușit să construim ceva în toate acțiunile precedente, sunt și minusuri, dar este nevoie de timp”, a punctat şi pivotul echipei naţionale.

Citeşte şi: EURO, venim! România, victorie mare cu Austria în ultimul meci din preliminarii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS