5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalRomânia a pierdut și al doilea meci cu Danemarca și își complică situația

România a pierdut și al doilea meci cu Danemarca și își complică situația

România a pierdut și al doilea meci cu Danemarca, scor 27-33, și are mari emoții pentru calificarea la Campionatul European din 2022.

După înfrângerea suferită în urmă cu trei zile la Mioveni, scor 28-35, elevele lui Adi Vasile au abordat partida de la Odense fără Cristina Neagu. Jucătoarea de la CSM București tocmai s-a întors în angrenajul echipei naționale, dar a acuzat dureri după întâlnirea de la mijlocul săptămânii și nu a mai făcut deplasarea.

Danemarca, mereu cu un pas înainte

România a izbutit prima reușită a partidei prin Sorina Tîrcă, dar următoarele secvențe ale jocului au fost dezastruoase pentru tricolore. Gazdele au dictat ritmul începutului de meci și s-au desprins la cinci goluri, 7-2. Crina Pintea a sunat revenirea în tabăra României, iar Daciana Hosu a limitat proporțiile scorului grație paradelor sale. Tîrcă, Bazaliu și Pintea au ținut selecționata României în viață, tricolorele apropiindu-se la doar un gol în spatele adversarelor, scor 9-10. A urmat o nouă perioadă de secetă pentru trupa lui Vasile, iar la pauză gazdele au intrat în avantaj, scor 13-10.

Nordicele au început tare actul secund și s-au detașat din nou pe tabelă. România nu a știut să gestioneze primele minute ale părții a doua, iar gazdele au pus șapte goluri diferență după doar cinci minute de joc. În ciuda semnelor de revenire din prima repriză, România a căzut complet, iar Danemarca s-a distrat pe teren, marcând gol după gol. „Tricolorele” s-au apropiat la patru goluri de adversare, dar șansele au fost spulberate după ce Danemarca s-a distanțat din nou pe tabelă. S-a terminat 33-27, iar România are emoții înaintea ultimelor două partide din preliminarii.

Calcule pentru calificare

După înfrângerea suferită în deplasarea din Danemarca, România are emoții în privința calificării la Euro 2022, unde se califică primele două clasate din grupă, și este obligată să câștige ultimele două confruntări din preliminarii. Danemarca s-a calificat deja la turneul final, în timp ce Austria a trecut peste noi în clasament, după victoria cu Feroe, 26-22.

Calificarea se joacă în ultima etapă, când România va înfrunta Austria. Principalul criteriu de departajere este golaverajul, astfel că „tricolorele” vor avea nevoie de o victorie la scor cu Feroe, dar și de ajutorul nordicelor, care vor întâlni Austria runda viitoare, informează Gsp.

Citește și: Nicio şansă cu Danemarca. România n-a impresionat nici după revenirea Cristinei Neagu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS