8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalSCM Craiova, în căutarea celei de-a treia victorii consecutive în Liga Florilor

SCM Craiova, în căutarea celei de-a treia victorii consecutive în Liga Florilor

După un start excelent de campionat, cu două victorii şi un egal (la Vâlcea), handbalistele de la SCM Craiova vor să continue seria bună şi să triumfe şi în meciul cu HC Zalău, din etapa a 4-a a noului sezon din Liga Florilor. Duelul se va disputa miercuri dimineaţă, în Sala Polivalentă, din Bănie, de la ora 11.00, iar punctele puse în joc sunt extrem de importante.

SCM Craiova a început ca din tun în noul an competiţional. Dacă la Vâlcea s-a izbutit o surpriză, iar rezultatul final a fost pe placul oltencelor (29-29), următoarele două etape au adus şase puncte, după victoriile clare cu Mioveni (25-18) şi Deva (23-20). Rezultatele nu sunt întâmplătoare, formaţia craioveană având în acest sezon un lot puternic, mult peste cel din anii precedenţi, iar obiectivele sunt cu totul diferite. De data aceasta, clubul nu admite să mai trăiască periculos pe finalul campionatului. Din contră chiar, obiectivul echipei este clasarea în primele opt, dar, în funcţie de rezultate, pretenţiile pot creşte.

De partea cealaltă, nici formaţia din Zalău nu este de neglijat. Trupa lui Gheorghe Tadici are şase puncte după trei etape şi se regăseşte pe locul al 7-lea în clasament. Victoriile le-au înregistrat în faţa echipelor din Mioveni (18-16) şi Slatina (24-20), în timp ce singurul eşec a survenit chiar în prima etapă, la Brăila (18-22).

Meci disputat, miză importantă

„Secundul“ Costin Dumitrescu preconizează un meci în care ambele echipe vor lupta pentru fiecare minge și pentru toate punctele puse în joc.

„Ca de fiecare dată, meciurile cu echipa din Zalău sunt meciuri foarte importante, atât din punct de vedere al mizei, pentru că nu este ușor de obținut puncte împotriva acestei echipe, cât și a faptului că Zalăul a fost și este o echipă puternică. O formaţie caracterizată printr-un joc foarte încrâncenat și foarte activă în teren. Gândul nostru este îndreptat, ca întotdeauna, către victorie. Va fi un joc foarte disputat, aprig, pe care ni-l dorim să-l tranșăm în favoarea noastră. Așteptăm și invităm suporterii să fie alături de noi, chiar dacă ora nu este cea mai potrivită, pentru că echipa are nevoie de sprijinul fanilor”, a spus Deme.

La rândul lor, Cristiana Nica şi Ekaterina Dzhukeva sunt concentrate pe obținerea celor 3 puncte.

„Ne așteaptă un meci dificil cu o echipă tânără, bătăioasă, un grup care se luptă pentru fiecare minge până la ultima fază. Noi trebuie să fim concentrate pe toată durata partidei și să tratăm foarte serios jocul pentru a lua cele 3 puncte. Noi suntem încrezătoare, atmosfera este bună și ne dorim victoria pe fondul unui joc foarte bun”, a spus Cristiana Nica.

„Va fi un meci dificil. Dacă vom fi concentrate de la startul până la finalul partidei și vom juca ca și până acum, ca o echipă, ne vom apropia victoria pe care ne-o dorim foarte mult. Întâlnim o echipă tânără, foarte luptătoare, dar suntem pregătite și mental și fizic pentru acest meci, unul care va fi de mare luptă”, a punctat Dzhukeva.

Liga Florilor, Etapa a 4-a:

Miercuri, 29 septembrie – ora 11.00: SCM Craiova – HC Zalău, ora 16.00: Rapid – Măgura Cisnădiei, ora 17.00: Baia Mare – Mioveni, ora 18.00: Bistriţa – Brăila, CS Deva – Buzău, Ştiinţa Bucureşti – CSM Slatina;
Joi, 30 septembrie – ora 18.00: SCM Vâlcea – CSM Bucureşti.

Clasament: 1. Dunărea Brăila 9 puncte, 2. Măgura Cisnădiei 9, 3. CSM Bucureşti 9, 4. SCM Craiova 7, 5. Rapid Bucureşti 6, 6. Gloria Buzău 6, 7. HC Zalău 6, 8. SCM Vâlcea 4, 9. CSM Slatina 3, 10. Baia Mare 3, 11. Bistriţa 0, 12. Mioveni 0, 13. CSM Deva 0, 14. Ştiinţa Bucureşti 0.

Citeşte şi: Emma Răducanu vine în România! Campioana de la US Open va juca la Transylvania Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS