8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalUniversitatea Craiova începe aventura în noul sezon cu Târgu Jiu

Universitatea Craiova începe aventura în noul sezon cu Târgu Jiu

Începe handbalul şi în Divizia A! Universitatea Craiova, sub conducerea lui Cătălin Popescu, va debuta în acest weekend în noul sezon, de data aceasta în Seria C. Formaţia din Bănie va juca sâmbătă, de la ora 11.00, împotriva echipei din Gorj, Constantin Brâncuşi Tg. Jiu, în meciul care dă startul la muncă pentru handbaliştii craioveni.

După cum menţionam şi mai sus, alb-albaştrii fac parte din Seria C, alături de formaţii pe care, în mare parte, le-au mai întâlnit. Singura noutate este CSM Reşiţa, echipă care a evoluat şi în Liga Zimbrilor în trecut. Pe lângă aceştia, Universitatea se va mai duela cu următoarele formaţii: CSM Oradea, Constantin Brâncuşi Tg. Jiu, Unirea Sânnicolau Mare, Politehnica Timişoara Diva, AHC Drobeta şi CSU Politehnica Timişoara.

Puţin despre lot şi amicale

Înainte de primul joc oficial, băieţii lui Popescu au disputat două partide amicale cu Piteşti. Tehnicianul alb-albaştrilor a vorbit cu GdS despre scopul meciurilor de pregătire şi ne-a anunţat ce modificări sunt în lotul echipei.

„Am avut un amical cu Piteşti. Ştiam că vom întâlni un adversar mai puternic. De fapt, asta ne-am dorit, să jucăm un meci mai tare, pentru că am disputat alte amicale, cu Severin şi cu juniorii de la Corabia, dar diferenţa este destul de mare. Am jucat bine, în prima repriză am stat aproape de ei, apoi, în partea secundă, am băgat copiii în teren, pe cei noi, iar scorul a căpătat proporţii în favoarea lor, cum era şi evident. Nu ne-a mai interesat scorul, importantă era pregătirea. Marţi am jucat şi pe terenul celor de la Piteşti, unde am învins cu 28-27, după un joc excelent al nostru. Acum, ne pregătim de debutul în Divizia A, cu cei din Târgu Jiu.

Lotul este, în mare parte, acelaşi. Portarul Lupitu, care a ales alt drum în viaţă şi Fiu sunt pierderile. Câştigurile sunt doi juniori de la Şcoala Sportivă, un portar şi un inter dreapta (Burecea şi Matei), dar şi încă doi cu dublă legitimare (Florea şi Olaru). De asemenea, am mai adus şi un junior de la Ploieşti. Vom vedea pe parcurs când şi în ce circumstanţe vom apela la serviciile lor“, a spus Cătălin Popescu.

Obiectiv – primele trei locuri!

Întrebat despre celelalte competitoare din noul sezon, Cătă Popescu a mărturisit că lupta va fi una acerbă la primele poziţii.

„Va fi o serie echilibrată, cu opt echipe. Toate sunt cam de aceeaşi valoare. Nu ştiu ce va face diferenţa. Dacă se vor disputa etape normale, în format tur-retur, probabil cei care vor câştiga meciuri şi în deplasare vor avea un plus. Din ce am văzut, la primele locuri ne vom lupta cu Oradea şi, posibil, Reşiţa. Noi ne-am propus ca obiectiv să fim în primele trei“, a încheiat Cătălin Popescu.

Pe lângă juniorii menţionaţi de tenhicianul Craiovei, în lot se mai regăsesc: Gheorghiţă, Bouroş, Budoiu, Coadălată, Guşatu, Ianăşi, Iovănescu, Luntraru, Ruşeanu, Micu, Neacşu, Pătru, M. Păun şi Codruţ Păun.

Continuitatea, punctul forte

Ovidiu Ianaşi, unul dintre jucătorii exponenţiali ai Universităţii Craiova, a vorbit cu GdS despre ce îi aşteaptă, pe el şi pe colegii săi, în noul sezon. De asemenea, acesta consideră că punctul forte al echipei este continuitatea la nivel de lot.

„Aşteptăm să debutăm în noul sezon şi sperăm să facem aceeaşi performanţă de anul trecut, prezenţa la barajul de promovare. Avem o grupă de opt echipe, o serie complicată, din care primele două merg la un turneu semifinal. Oradea şi Reşita au echipe bune, iar celelalte echipe luptă cum pot mai bine. La noi nu este ca în celelalte grupe, unde majoritatea nu au drept de promovare. Aici toţi îşi doresc. Echipa este aceeaşi ca anul trecut, cu plusuri şi minusuri puţine. Am păstrat acelaşi nucleu de doi ani de zile şi se cunoaşte acest lucru. Se vede continuitatea prin rezultate, prin faptul că am ajuns la baraj.

Primul meci este cu Târgu Jiu, o echipă cu experienţă, cu jucători bătăioşi, dar, până acum, nu ne-au pus probleme. Şi sper să nu ne pună nici acum. Am disputat de curând şi două amicale, care au venit extrem de bine. Am rulat şi noi mai mult jucătorii, am văzut copiii cum se descurcă, iar rezultatele finale nu ne-au interesat. Important este că am experiementat sistemele de joc, de apărare, de atac, iar acum suntem pregătiţi de jocurile oficiale“, a mai spus Ianaşi.

Citeşte şi: SCM Craiova, medaliată de şase ori la Campionatul Naţional de Box

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS