9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalSCM Craiova, în faţa celui de-al doilea duel cu Vâlcea

SCM Craiova, în faţa celui de-al doilea duel cu Vâlcea

-

SCM Craiova se va duela pentru a doua oară consecutiv cu SCM Vâlcea, de data aceasta în campionat, după ce a mai întâlnit-o în Cupa României săptămâna trecută. Tehnicianul grupării din Bănie, Bogdan Burcea şi două dintre jucătoarele echipei, Carmen Şelaru şi Ana Maria Ţicu, au prefaţat duelul din prima etapă a Ligii Florilor în cadrul unei conferinţe de presă. Duelul va avea loc sâmbătă, 4 septembrie, de la ora 18.00, în sala „Traian“.

Aşteptări mult mai mari decât la meciul de Cupă

Antrenorul Bogdan Burcea a povestit puţin despre ceea ce s-a întâmplat în jocul din Cupa României şi a explicat care au fost greşelile esenţiale ale echipei care au dus la rezultatul deloc satisfăcător. Totodată, acesta s-a arătat încântat de faptul că din acest sezon fetele sale vor evolua, din nou, în faţa propriilor spectatori.

„Avem aşteptări mult mai mari decât la meciul de Cupă. Întâlnim o formaţie care performează an de an, însă am încredere că, odată cu parcurgerea mai multor etape, echipa să presteze un joc mult mai convingător pe toate fazele. Ne dorim să mărim capitalul de încredere şi vom încerca pe parcursul turului să obţinem cât mai multe victorii. Atât eu, cât şi fetele, suntem vizibil afectaţi de înfrângerile dureroase. Acum vom vedea cât de mult ne-a marcat eşecul cu Vâlcea, dacă am căpătat experienţă. Nu contează că avem meci cu Vâlcea încă din prima etapă. Contează că vom avea suporterii alături când vom juca acasă şi cred că în faţa lor nu ne putem prezenta oricum. Echipa noastră, din păcate, nu este una dintre cele mai bine cotate din acest campionat, însă ne vom lupta pentru ce e mai bun meci de meci.

Am vizionat meciul din Cupă, am avut multe greşeli tehnice, le-am lăsat mingile în faţă, iar ele au transformat greşelile noastre în contraatacuri sau gol. E un lucru pe care trebuie să-l evităm şi, în special, trebuie să prestăm ceea ce am antrenat, nu ceea ce nu am pregătit deloc. Am convingerea că suntem în stare de acest lucru. Dacă vom reuşi, vedem la final pe tabelă. Avem potenţial, pentru că sunt mai multe fete cu experienţă care au demonstrat că pot. Vâlcea are sportive de valoare care evoluează împreună de vreo doi ani. Dacă ne găsim resursele să unim tot ce înseamnă interiorul şi să regăsim acel spirit de l-am avut acum ceva ani, putem învinge pe oricine. Este în interesul tuturor, al echipei“, a declarat Bogdan Burcea.

După Vâlcea încep meciurile pentru puncte

Scopul principal în primul duel cu Vâlcea a fost ca echipa să se închege din ce în ce mai bine şi să mai aibă un meci în picioare. Burcea consideră că, începând din etapa a doua, meciurile devin ceva mai accesibile şi că echipa trebuie să înceapă să adune puncte.

„Anul acesta, ca niciodată, am jucat doar cinci meciuri de pregătire. În fiecare vară aveam cel puţin 12 amicale. Vrem să închegăm echipa şi ne doream, în special la acel joc cu Vâlcea, să punem în practică ce am pregătit în scurta perioadă şi să mai bifăm un nou joc important. Etapa a doua, a treia şi a patra ar trebui să ne aducă şi rezultate pozitive prin prisma adversarilor, dar şi aceşti adversari au dovedit că pot să răstoarne şi echipe mari. Şi avem dovada clară în finala Cupei României, unde Buzăul a călcat în picioare formaţia din Bucureşti. Surprize pot apărea fără doar şi poate. Trebuie să ne păstrăm cumpătul indiferent de situaţie şi să ne îmbunătăţim jocul de la etapă la etapă.

Este normal ca lumea să fie deranjată de ceea ce se întâmplă la club şi situaţia dificilă din ultimii ani. Trebuie să aibă răbdare. Ne-am asumat responsabilitatea, atât noi, cât şi sportivele. Suntem primii interesaţi să nu ne mai regăsim în acea postură. În ultimii ani am fost măcinaţi de accidentări, însă suntem o echipă. Nu sunt plătite 20 de sportive şi să muncească doar şase. Fiecare trebuie să-şi aducă aportul fie prin antrenamente, fie în meciurile oficiale“, a încheiat antrenorul Craiovei.

Carmen Şelaru: „Ne dorim revanşa!“

Pivotul Craiovei, Carmen Şelaru, a mărturisit că echipa s-a pregătit întreaga săptămână pentru duelul cu Vâlcea, primul din noul sezon.

„Ne dorim revanşa, pentru asta ne-am pregătit toată săptămâna. Trebuie să reparăm greşelile pe care le-am făcut meciul trecut şi sperăm să arătăm ca o echipă puternică. Noi ne-am grăbit mult, nu ne-am repliat la timp, am făcut multe greşeli, iar ele s-au dus pe contraatac. E greu să alergi după o echipă care are 10 goluri avans. Ideea este să jucăm bine, chiar dacă nu suntem favorite. Ar conta extrem de mult o victorie pentru moralul nostru. Lucrăm, vorbim mult între noi, încercăm să le ajutăm şi pe sportivele noi şi să le transmitem din spiritul echipei“, a punctat jucătoarea Craiovei.

Carmen a jucat în ultima perioadă pe toate posturile la Craiova, mai puţin pe cel de portar. Aceasta a glumit la conferinţă şi a spus că nu ar ezita să intre şi în poartă dacă i se va cere.

„Nu m-am gândit niciodată că voi juca şi pe postul de pivot, dar nu mă mai miră nimic. La Craiova am jucat pe toate posturile în afară de portar. Dar pot face şi asta“, a spus amuzată Carmen Şelaru.

Ana Maria Ţicu: „Nu ne vom da la o parte în niciun meci“

Una dintre cele mai importante sportive ale clubului, Ana Maria Ţicu, cea care de 10 sezoane îmbracă tricoul alb-albastru, îşi doreşte ca formaţia sa să se omogenizeze cât mai rapid pentru a începe să apară şi rezultatele. De asemenea, Ţicu garantează tuturor iubitorilor de handbal că echipa nu se va da la o parte în niciun meci, indiferent de numele adversarului.

„Va fi un duel greu. Vâlcea are o echipă puternică, care s-a bătut mereu la primele locuri. Noi nu ne vom da la o parte în niciun meci şi sperăm să trecem de această perioadă grea. Trebuie să fim concentrate pe tot parcursul meciului. S-a văzut la ultimul meci că am avut momente de relaxare, iar acest lucru ne-a costat. Contează să omogenizăm echipa, pentru că doar aşa putem deveni mai bune de la meci al meci. Trebuie să punem în practică ceea ce am exersat la antrenamente. Va fi un sezon greu, pentru că multe formaţii vor pe podium. Noi le vom pune probleme tuturor echipelor. Am fost puţin precipitate în primul meci, ne-am dorit să facem un joc perfect şi de aceea au apărut şi greşelile. Abia aşteptăm să jucăm în faţa suporterilor, pentru că ei ne dau încrederea necesară la fiecare meci“, a spus Ana Maria Ţicu.

Citeşte şi: Pugilistele de la SCM Craiova luptă pentru medalii la CN de Box

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:18

(VIDEO) Craiovean, reținut pentru furt calificat

Un craiovean de 20 de ani a fost reținut,...

ȘTIRI GdS