8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPugilistele de la SCM Craiova luptă pentru medalii la CN de Box

Pugilistele de la SCM Craiova luptă pentru medalii la CN de Box

-

În perioada 6-12 septembrie se va desfăşura, la Năvodari, Campionatul Naţional de Box feminin. Clubul SCM Craiova are toate premisele pentru a se întoarce, din nou, cu tolba plină de medalii, pentru că sportivele care vor boxa sunt obişnuite cu performanţele. Dora Mustăţea şi Ion Dragomir se vor prezenta cu şase pugiliste la Năvodari, şi anume Eugenia Anghel, Elena Pantelică, Mădălina Nicolae, Angelica Broncea, Silvia Meltzer şi Carla Broncea. De partea cealaltă, Ion Joiţa va concura cu două sportive, Emanuela şi Andreea Zmarandache.

Obiectiv clar: şase medalii!

Dora Mustăţea este tare mândră de cele şase sportive ale sale care vor face deplasarea la Năvodari. Aceasta consideră că fiecare în parte poate progresa şi a mărtuisit că obiectivul este obţinerea a şase medalii.

„În această competiţie îmi doresc ca cele 6 sportive pregătite de mine şi de către Ion Dragomir să confirme. Toate sunt medaliate la ediţiile anterioare ale CN. Anghel Eugenia este cea mai reprezentativă sportivă a secţiei noastre. A reuşit pe parcursul anului să obţină locul 1 la Cupa României. Apoi, a luat locul al doilea la Cupa Mondială, în Germania, la Koln, dar cea mai bună performanţă a fost locul 1 la Campionatul Balcanic. Este, în continuare, cea mai importantă performanţă din Oltenia în ultimii ani. Acum, ne dorim să se claseze pe prima poziţie şi la Campionatul Naţional, pentru a ne facilita participarea la Mondialele din octombrie.

Trebuie să o menţionez şi pe Elena Pantelică, locul 2 la Cupa României. De data aceasta credem că poate obţine primul loc. Celelalte fete, Mădălina Nicolae şi Angelica Broncea, sunt medaliate cu bronz la Cupa României şi avem încredere că se vor întoarce acasă cu o medalie mult mai strălucitoare. Ultimele două cadete, Silvia Meltzer şi Carla Broncea, au fost, de asemenea, medaliate la Cupa României. Vrem să obţinem şase medalii, să edităm performanţa de la Cupă. Toate fetele au şanse şi mă bucur că sunt încrezătoare. În momentul de faţă avem nouă medalii în 2021 şi sperăm la încă şase. Ca şi antrenor sunt sentimente diferite faţă de sportiv. Când eşti sportiv, stai în ring doar cu adversarul. Când eşti antrenor, stai pe bancă şi nu depinde totul de tine. Contează şi cât de bine îţi ascultă indicaţiile, de aceea noi încercăm să-i pregătim psihologic, în primul rând“, a spus Dora Mustăţea.

Încredere în propriile forţe

Cea mai titrată pugilistă de la SCM, Eugenia Anghel, are încredere maximă în propriile forţe şi nu admite să se întoarcă acasă fără medalia de aur.

„Sunt pregătită din toate punctele de vedere. Îmi doresc să iau aurul, cum am făcut-o şi la Cupă şi în anii trecuţi. Asta m-ar ajuta să particip la Mondiale şi în octombrie. Sunt încrezătoare în forţele mele, aşa am fost dintotdeauna. Îmi cunosc adversara din finală, este o sportivă bună, care a jucat la profesionişti, în Germania. Nu îmi este deloc teamă de ea, pentru că am mai boxat împreună şi am bătut-o“, a spus Eugenia Anghel.

Ion Joiţa vrea două medalii la Naţionale

Ion Joiţa nu a mai antrenat fete o perioadă mai lungă de timp, dar acum a revenit cu forţe proaspete şi îşi doreşte să obţină medalii cât mai strălucitoare la Campionatul Naţional.

Am lipsit o perioadă de câţiva ani, pentru că nu am avut fete. Acum am transferat două sportive de la SCM Craiova, Emanuela şi Andreea Zmarandache. Sunt încrezător în ele şi sper să aduc medalii cât mai strălucitoare pentru clubul nostru. Una din ele a fost campioană la Cupa României, la cadeţi, cealaltă s-a clasat pe locul al treilea. Fetele sunt pregătite cât mai bine şi ne dorim să fim pe podium. Văd sportivele la pregătire şi îmi dau încredere, pentru că se observă că vor şi că le place.

Până la urmă, în box, mai există şi un noroc, pentru că, la tragerea la sorţi, dacă pici din prima cu cea care este campioană în ţară, s-a terminat. În general foarte puţini copii mai vin la box. Băieţii, când ajung la tineret, pleacă din ţară, pentru că vor salariu mare, iar aici nu le putem îndeplini dorinţele financiare. Sper ca de această dată să nu întâlnim sportivi de la Iaşi sau de la Steaua, pentru că jocurile pot lua o altă turnură“, a spus Ion Joiţa.

Citeşte şi: Sorana, debut promiţător la US Open! Victorie muncită cu Kudermetova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:36

Locatarii din blocul care a explodat s-au întors după...

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, echipajele...

ȘTIRI GdS