5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalE greu, dar încă mai sperăm. România primeşte vizita Suediei în preliminariile CE

E greu, dar încă mai sperăm. România primeşte vizita Suediei în preliminariile CE

Partida dintre România şi Suedia, meci din Grupa 8 de calificare la Campionul European de handbal masculin 2022, se va desfăşura miercuri, de la ora 18:00, la Sibiu, iar noi continuăm să ne mai facem mici speranţe. Va fi primul meci oficial al tricolorilor după cele două jocuri de coşmar cu Kosovo. De partea cealaltă, Suedia vine cu aproape toate vedetele în România.

România continuă să spere la calificare la Campionatul European după o pauză de 26 de ani. Și are în continuare șanse, în ciuda faptului că a obținut un singur punct din 4 cu Kosovo. Tricolorii mai au două jocuri în grupă, cu Suedia și Muntenegru şi au nevoie de puncte cu cel puţin una dintre formaţii.

Clasamentul în grupă se prezintă astfel în acest moment: Suedia – 6 puncte, Kosovo – 3 puncte, România – 3 puncte, Muntenegru – 2 puncte. Suedia și Muntenegru au câte un joc mai puțin disputat.

Reamintim că la turneul final din Ungaria și Slovacia se califică primele două naționale din fiecare grupă, plus cele mai bune 4 locuri 3 din cele 8 grupe. Nordicii par o echipă greu de învins în acest moment, chiar dacă sunt ca și calificați la Europene. Chiar și dacă ar ajunge pe locul 3, Suedia ar fi calificată, pentru că ar avea 4 puncte din meciurile directe cu primele două clasate.

Suedia este vicecampioană mondială și s-a calificat de curând și la Jocurile Olimpice. În plus, vine la Sibiu cu multe vedete. Absent de la Mondiale, Niklas Eckberg a revenit în lot. Andreas Palicka, Hampus Wanne, SG Flensburg-Handewitt, Lucas Pellas, Daniel Pettersson, Jonathan Carlsbogård, Oskar Sunnefeldt, Jim Gottfridsson și Albin Lagergren sunt printre cei convocați.

România mizează pe următoarea echipă:

Portari: Mihai Popescu, Ionuț Iancu, Dan Vasile.
Linia de 9 metri: Dan Racoțea, Javier Humet, Călin Căbuț, Andrei Buzle, Ciprian Șandru, Marius Szoke, Cristian Ghiță, Robert Militaru, Viorel Fotache.
Extreme: Nicușor Negru, Alexandru Asoltanei, Răzvan Gavriloaia, Gabriel Bujor.
Pivoți: Gabriel Dumitriu, Andras Szasz, Vlad Rotaru, Călin Dedu.

Selecționerul Rareș Fortuneanu a efectuat mai multe schimbări și are 8 noutăți față de echipa care a evoluat cu Kosovo. Este vorba despre Ionuț Iancu, Marius Szoke, Ciprian Șandru, Răzvan Gavriloaia, Andras Szasz, Adrian Rotaru și Alexandru Asoltanei.

Citeşte şi: SCM Craiova a pierdut derbiul cu Vâlcea, dar jocul dă speranțe pentru viitor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS