6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalRomânia, umilită de Suedia în meciul al doilea din Grupa Principală II

România, umilită de Suedia în meciul al doilea din Grupa Principală II

După calificarea în grupele principale ale Campionatului Mondial, România nu a mai reuşit să producă acelaşi handbal ca şi în meciul cu Ungaria. Tricolorele au pierdut primul meci din Grupa Preliminară II cu Rusia. Chiar şi aşa, acestea şi-au pus speranţa în ultimele două partide, cu Suedia şi Japonia, pentru calificarea la turneul preolimpic. Însă, jucătoarele lui Tomas Ryde au cedat cu scorul de 34-22 în faţa Suediei, în meciul doi.

România a început dezastruos partida cu Suedia şi s-a văzut condusă cu 4-0 după doar cinci minute. Acela a fost şi punctul cheie al primei părţi, deoarece tricolorele nu au reuşit să mai ţină pasul cu nordicele. Chiar dacă româncele au egalat la şase după 15 minute de joc, Suedia s-a distanţat din nou până la pauză. Acestea au profitat de greşelile din ofensiva noastră şi au intrat cu un avantaj consistent la vestiare, 14-9.

Suedia, mult prea puternică

Partea a doua a jocului a fost controlată tot de Suedia, care a ştiut cum să gestioneze fiecare atac. Mellegard şi Massing au înscris din aproape orice poziţie, iar tricolorele nu au mai avut nicio şansă de a întoarce rezultatul. S-a încheiat 34-22, iar pentru România a mai rămas doar jocul cu Japonia, care nu le mai poate ajuta la o clasare în primele opt echipe de la Mondial.

România: Denisa Dedu, Aneta Udriştioiu (4), Laura Pristăviţa (2), Cristina Neagu (4), Gabriela Perianu, Crina Pintea (4), Cristina Florica (1), Elena Dache, Anca Polocoşer (1), Lorena Ostase (2), Sonia Seraficeanu (2), Mădălina Zamfirescu (2), Ana Maria Iuganu, Patricia Vizitiu.

Suedia: Blohm (3), Blomstrand, Forsberg, Gullden (4), Hagman (4), Idehn (2), Lagerquist (4), Lindquist, Lundstorm, Massing (5), Mellegard (7), Petren, Roberts, Stromberg (3), Thorn, Wall.

Chiar şi cu această înfrângere, România se mai poate califica la tuneul prelimpic. Dacă Rusia şi Olanda termină în primele 7, atunci vom ajunge și noi la turneele preolimpice, după locul 4 obținut la Euro 2018, acolo unde tările menționate mai sus au terminat pe locurile 2 și 3.

În celelalte dueluri din grupă, Rusia a trecut de Muntenegru cu scorul de 35-28, iar Spania a învins Japonia cu 33-31.

Clasament: 1. Rusia 8 puncte, 2. Spania 7, 3. Muntenegru 5, 4. Suedia 4, 5. Japonia 0, 6. România 0.

România va juca ultimul meci din Grupa Principală II cu Japonia. Partida se va disputa mâine, de la ora 11.00.

Poate te interesează şi: Liga Campionilor, etapa a 6-a din faza grupelor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS