9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalRomânia, învinsă de Rusia cu 27-18, la CM din Japonia

România, învinsă de Rusia cu 27-18, la CM din Japonia

După calificarea fantastică cu Ungaria în faza a doua a grupelor la Campionatul Mondial din Japonia, naţionala feminină de handbal a României nu a reuşit însă să-i facă faţă Rusiei, în primul joc din Grupa Principală II. Tricolorele au fost învinse cu scorul de 27-18 (10-10), duminică, la Kumamoto, după ce mai bine de 40 de minute au jucat de la egal la egal cu rusoaicele.

Jocul a început cu mai multe erori şi de o parte şi de alta. România a deschis scorul după abia trei minute de joc, în inferioritate numerică. Cristina Neagu a trimis un trasor de la nouă metri, care s-a oprit în vinclul porţii lui Sedoikina. De la scorul de 3-3, rusoaicele au înscris de patru ori consecutiv şi s-au desprins pe tabelă. De menţionat că trei dintre goluri au fost marcate din poartă în poartă, în urma mai multor greşeli în tabăra română. Când soarta meciului părea deja tranşată, a urmat o răbufnire de orgoliu a jucătoarelor lui Tomas Ryde. Până la pauză, Rusia nu a reuşit să mai puncteze pe tabelă de la scorul de 10-6, iar România a izbutit să restabilească egalitatea. Apărarea în primele 30 de minute a funcţionat perfect, româncele fiind agresive atât în faza defensivă, cât şi în atac.

Rusoaicele, mult mai puternice după pauză

După reluare, România a mai condus de două ori până în momentul în care Rusia a preluat conducerea. Elevele lui Tomas Ryde au cedat fizic, în primă fază, pentru ca apoi, după mai multe reuşite ale rusoaicelor, să renunţe şi la gândul unui rezultat pozitiv. Lipsa de concentrare a româncelor din ultimele 15 minute au făcut ca elevele lui Ambros Martin să se distanţeze la nouă goluri într-un final. S-a încheiat 27-18 pentru Rusia, care a obţinut o primă victorie în Grupa Principală II la Campionatul Mondial. În urma acestui eşec, România nu mai poate ajunge în careul de aşi al competiţiei, dar se poate lupta pentru un loc cât mai bun la finalul Mondialului.

România: Denisa Dedu (1 gol) – Aneta Udriştioiu, Laura Pristăviţa (2 goluri), Cristina Neagu (5), Gabriela Perianu (2), Crina Pintea (1), Cristina Florica (1), Elena Dache, Anca Polocoşer (1), Lorena Ostase (2), Sonia Seraficeanu (2), Mădălina Zamfirescu, Ana Maria Iuganu, Patricia Vizitiu (1). Selecţioner: Tomas Ryde.

Rusia: Ana Sedoikina (3), Anastasia Laghina – Polina Kuzneţova (1), Ana Sen (1), Olga Gorşenina (1), Ana Viahireva (5), Vladlena Bobrovnikova (5), Ksenia Makeeva (3), Elena Mihailicenko, Olga Fomina (2), Iana Jilinskaite (1), Elizaveta Malaşenko, Iulia Managarova, Kristina Kojokar (3), Anastasia Ilarionova (1), Iaroslava Frolova (1). Selecţioner: Ambros Martin.

Au arbitrat: Mariana Garcia şi Maria Ines Paolantoni (ambele din Argentina).

În celelalte dueluri din grupă, Muntenegru a trecut de Japonia cu scorul de 30-26, în timp ce Spania a remizat cu Suedia, scor 28-28.

Rusia ocupă primul loc, cu 6 puncte, urmată de Spania, cu 5 puncte, Muntenegru, 4 puncte, Suedia, 3 puncte, România, 0 puncte şi Japonia, 0 puncte.

România va juca următorul meci marţi, de la ora 13.30, contra Suediei.

Citeşte şi: Programul / rezultatele etapei 21 a Ligii a II-a

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS