14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (f) / Așa da! România a învins Senegal după un meci solid

Handbal (f) / Așa da! România a învins Senegal după un meci solid

Echipa feminină de handbal a României a obținut duminică prima victorie de la Campionatul European din Japonia. Tricolorele au trecut peste înfrângerea drastică cu Spania, din prima etapă și au învins naționala Senegalului cu scorul de 29-24. Cea mai bună jucătoare de handbal din lume, Cristina Neagu, a fost de neoprit cu Senegal, aceasta reușind nu mai puțin de 13 goluri. Partida a contat pentru etapa a doua din grupa C.

România a început foarte bine meciul cu Senegal și s-a desprins la 3-0 după doar patru minute. Georgiana Polocoșer a fost în prim plan. Jucătoarea de la Baia Mare a „spart” defensiva adversarelor și și-a adus echipa în avantaj încă de la începutul meciului. La jumătatea reprizei s-a înregistrat și cea mai mare diferență dintre cele două formații, și anume șase goluri (9-3 pentru România). A urmat o perioadă mai slabă pentru naționala lui Tomas Ryde. Senegalezele au revenit în meci, dar, în cele din urmă, la vestiare s-a intrat cu scorul de 15-12 în favoarea României.

Atitudinea a făcut diferența

Naționala lui Tomas Ryde a pornit cu o altă atitudine și în această repriză, iar acest lucru s-a simțit în joc. Repriza secundă a fost destul de echilibrată, dar cu un plus pentru românce. Cele două echipe au mers cap la cap, iar diferența de trei puncte înregistrată după primele 30 de minute s-a menținut până aproape de finalul jocului. S-a încheiat în cele din urmă 29-24 pentru România, care a obținut astfel o primă victorie la Campionatul European.

România: Dedu, Dumanska, Udriștoiu (3), Pristăviță, Neagu (13), Băcăoanu, Perianu (3), Pintea (1), Florică, Dache, Polocoser (3), Ostase (1), Seraficeanu (2), Zamfirescu (1), Iuganu, Vizitiu, Popa (2). Antrenor: Tomas Ryde.

În celelalte meciuri din grupă, Muntenegru a trecut de Kazakhstan cu 30-21, în timp ce Spania a învins clar reprezentativa Ungariei, scor 29-25.

Clasament: 1. Spania 4 (60:41), 2. Muntenegru 4 (59:46), 3. Ungaria 2 (64:44), 4. Românai 2 (45:55), 5. Senegal 0 (49:58), 6. Kazakhstan 0 (36:69).

Următorul meci al României va fi marți, împotriva Kazakhstanului. Partida este programată de la ora 12.00.

Poate te interesează și: România, grupă dificilă la Euro. Vezi posibilii adversari ai tricolorilor!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS