21.2 C
Craiova
joi, 25 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEURO 2024 | Edward Iordănescu: „E o grupă nebună! E momentul adevărului“

EURO 2024 | Edward Iordănescu: „E o grupă nebună! E momentul adevărului“

Selecţionerul României, Edward Iordănescu, a declarat, sâmbătă, după înfrângerea în faţa Belgiei, cu scorul de 0-2, la EURO 2024, că Grupa E este una nebună. El s-a arătat încrezător că tricolorii se vor califica în optimile Campionatului European.

„E o grupă nebună! Slovacia a bătut Belgia, noi am bătut Ucraina, Ucraina a bătut Slovacia, noi am pierdut cu Belgia. E un moment de răscruce pentru noi toţi. E momentul adevărului pentru toată lumea. Am simţit o emulaţie incredibilă. Am simţit căldura românilor, dar e momentul în care trebuie să strângem rândurile. E momentul pozitivismului, al solidarităţii. E momentul să ne arătăm ataşamentul faţă de această generaţie şi această generaţie va răsplăti românii cu o calificare. Vă spun sigur asta“, a declarat Edward Iordănescu, la Pro TV.

„Am dat tot ce am putut“

Tehnicianul s-a arătat mulţumit de jocul echipei, care s-a dăruit total în partida cu Belgia.

„Eu mulţumesc echipei pentru că a dat tot ce a fost mai bun. A fost un joc în care ne-am luptat, nu am cedat. Am dat tot ce am putut şi pentru asta eu sunt recunoscător echipei. Cu siguranţă e foarte greu când pleci de la 0-1 în faţa locului 3 mondial şi ştiam că este greu. Asta a făcut ca în prima repriză să suferim destul de mult. În a doua repriză am văzut o altă Românie, cu altă preocupare. Puteam să întoarcem rezultatul… Am avut trei-patru ocazii în care puteam să întoarcem rezultatul“, a completat selecționerul.

„M-a supărat golul doi“

Edward Iordănescu s-a arătat însă nemulţumit de faza de la golul doi al belgienilor, care a venit în urma unei pase de peste 70 de metri.

„Tot timpul e loc de mai mult. Echipa a dat totul şi eu nu pot să fac să fiu supărat pe aceşti băieţi, care au câştigat împotriva Ucrainei şi care ţin România pe primul loc, şi care au o şansă la calificare. Suntem la mâna noastră! Dacă ai două, trei, patru ocazii şi nu marchezi… M-a supărat golul doi, pentru că a fost o minge de la 70 metri. Acum trebuie să ne recuperăm şi să ieşim cu un rezultat pozitiv în ultimul joc care să ne ducă mai departe“, a subliniat selecționerul României.

Domenico Tedesco: „Nu a fost ușor contra lor“

De partea cealaltă a baricadei, selecţionerul Belgiei, Domenico Tedesco, s-a declarat „uşurat“ că a reuşit să câştige meciul cu România.

„Sunt foarte uşurat că am câştigat meciul. Era foarte important să obţinem cele trei puncte şi e drept că am ratat câteva ocazii. Ar fi fost mult mai bine dacă tranşam meciul mai devreme. Am jucat cu aceeaşi structură ca în meciul cu Slovacia. Tielemans a evoluat fantastic, ca toţi ceilalţi. Suntem fericiţi că am luat aceste trei puncte şi vom vedea ce ne va aduce următorul meci. Am făcut presing avansat, am încercat să recuperăm minge cât mai sus. România încearcă să controleze jocul, nu a fost uşor contra lor, dar mentalitatea noastră a fost bună“, a subliniat Tedesco, citat de Agerpres.

Citește și: EURO 2024 | România – Belgia 0-2. S-au trezit „diavolii“!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS