22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalComisia de Disciplină a amendat-o pe FCU şi l-a suspendat pe Mititelu jr.

Comisia de Disciplină a amendat-o pe FCU şi l-a suspendat pe Mititelu jr.

Clubul FCU Craiova a fost sancţionat, miercuri, cu o penalitate sportivă în valoare de 20.000 de lei de Comisia de Disciplină a FRF pentru încălcarea dispoziţiilor regulamentare privind organizarea partidei cu UTA din etapa 14 a Superligii.

„FCU 1948 Craiova vs. AFC UTA Arad – Incidente – În temeiul art.83.7 din RD se sancţionează clubul FCU cu penalitate sportivă de 10.000 lei. În baza art.80 lit.c din RD coroborat cu art.58.4 lit.f. din ROAF si art.83.18 din RD, se sancţionează clubul FCU 1948 Craiova cu penalitate sportivă de 20.000 lei“, se arată în soluţia comisiei publicată pe site-ul oficial al LPF.

Conform regulamentului, FCU va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv penalitate sportivă de 20.000 lei.

Vechile practici, taxate din nou de FRF

Comisia de Disciplină a FRF l-a sancţionat totodată şi pe Adrian Mititelu Jr, fiul finanţatorului clubului FCU, Adrian Mititelu.

„Adiţă“ a fost judecat şi sancţionat în trei dosare pentru comportare jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului. Dar şi pentru ameninţare şi intimidare, precum şi pentru scuiparea unui oficial de joc.

„În temeiul art.52.1.b din RD se sancţionează dl. Mititelu Adrian Jr. cu suspendare pentru 6 (şase) luni şi penalitate sportivă de 27.000 lei. În baza art.55 din RD se sancţionează dl. Mititelu Adrian Jr. cu suspendare pentru 4 (patru) luni şi penalitate sportivă de 13.600 lei. În baza art.65.c se sancţionează dl. Mititelu Adrian Jr. cu suspendare pentru 12 (doisprezece) jocuri şi penalitate sportivă de 7.900 lei“, se menţionează în soluţia comisiei.

Reprezentantul FCU Craiova va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv suspendare pentru 6 luni şi penalitate sportivă de 27.000 lei.

Citeşte şi: Liga 3 | „Ploaie“ de goluri în CSM Deva – Universitatea II Craiova (VIDEO)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS