17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalIsrael – România | Ianis Hagi: „Mai e un hop. Suntem aici să ne calificăm“

Israel – România | Ianis Hagi: „Mai e un hop. Suntem aici să ne calificăm“

Mijlocașul Ianis Hagi a declarat, vineri seară, într-o conferinţă de presă susţinută înaintea partidei cu Israel, penultima a tricolorilor din preliminariile EURO 2024, că prima reprezentativă mai are un hop de trecut. El a subliniat faptul că România este pregătită să îşi facă treaba şi să se califice la turneul final.

„E clar că există emoţii, când ştii că poţi face istorie pentru ţara ta. Emoţiile sunt mari, pentru că simţi responsabilitatea când joci pentru echipa naţională, o responsabilitate în faţa suporterilor, a ţării, a familiei şi aşa mai departe. Dar eu cred că suntem într-un moment de echilibru, în care suntem fericiţi. Știm că mai este încă un hop şi suntem aici să ne facem treaba şi să ne calificăm. Suntem într-o situaţie în care suntem la mâna noastră. Acum, dacă suntem favoriţi sau nu, nu e important. Sperăm să ne calificăm mâine seară şi să fim toţi fericiţi“, a spus mijlocaşul naţionalei, citat de Agerpres.

„Într-adevăr, este un test, dar la echipa naţională este un test în fiecare zi. Suntem o generaţie tânără, dar una cu experienţă destul de mare la nivel internaţional, atât la nivel de club, cât şi la nivel de naţională. Noi am arătat curaj şi încredere în această campanie, indiferent de situaţie sau de terenul de joc. Asta trebuie să facem şi mâine“, a adăugat Ianis Hagi.

Grupa I preliminară:

Etapa 9 | sâmbătă, 18 noiembrie – ora 19.00: Belarus – Andorra; ora 21.45: Israel – România, Elveția – Kosovo.

Etapa 10 (ultima) | marţi, 21 noiembrie – ora 21.45: România – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus.

Clasament: 1. Elveţia 16 puncte (golaveraj 21-9), 2. România 16 (13-4), 3. Israel 12 (8-9), 4. Kosovo 10 (9-8), 5. Belarus 6 (7-14), 6. Andorra 2 (3-17).

Primele două clasate la finalul preliminariilor se califică la EURO 2024, găzduit de Germania.

Citește și: Preliminarii Euro 2025 | România U21 a surclasat Albania U21. Marian Danciu, printre marcatori!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS