22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFCU Craiova și Farul Constanța luptă pentru puncte și liniște

FCU Craiova și Farul Constanța luptă pentru puncte și liniște

Formațiile FCU Craiova și Farul Constanța se întâlnesc astăzi, de la ora 21.30, în Bănie, într-un meci din cadrul etapei a 8-a din Superligă.

Descoperă oferta Superbet pentru partida cu Farul!

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) l-a desemnat pe Marian Barbu (Făgăraș) să împartă dreptatea pe arena din Craiova. Acesta va fi ajutat la cele două linii de Vasile Marinescu (București), respectiv George Neacșu (Câmpulug). Al patrulea oficial va fi Sorin Vădana (Cluj).

VAR-ul va fi asigurat de Rareș Vidican (Satu Mare), respectiv Raul Ghiciulescu (Lugoj).

Observator CCA va fi Teodora Albon (Cluj). LPF l-a numit supervizor pe Ioan Mărginean (Alba Iulia).

Examen de maturitate pentru Chițu

LPF a prefațat în felu-i caracteristic disputa dintre FCU și Farul, oferind cifre interesante. Vezi mai jos ce au scris reprezentanții forului care „păstoresc“ Superliga!

O victorie, 3-1 cu FC Voluntari şi trei înfrângeri este palmaresul oltenilor pe teren propriu în ediţia curentă. De partea cealaltă, dobrogenii s-au impus în prima deplasare din campionatul actual, 1-0 cu FC Hermannstadt, după care au pierdut „afară“ cu Petrolul şi Rapid.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Cele două echipe s-au mai întâlnit de patru ori în principala competiţie internă. De trei ori s-au impus constănţenii, iar o partidă s-a terminat la egalitate.

Cea mai recentă dispută directă a avut loc pe 28 octombrie 2022, FC U Craiova 1948 – Farul 1-2. Golurile au fost marcate de W. Baeten, respectiv S. Borza şi M. Popescu.

Mediile de vârstă:
FCU Craiova – 24 de ani.
Farul Constanţa – 23 de ani şi o lună.

21 de jucători a utilizat gruparea craioveană în primele șapte runde. Dintre aceștia doar Robert Popa şi Danny Henriques au bifat toate minutele.

Aurelian Chiţu este cel mai în formă jucător din tabăra gazdelor. El a contribuint la opt dintre cele 14 goluri marcate de olteni (șase goluri marcate, o pasă decisivă, un penalty scos).

Farul este echipa care a folosit cei mai mulţi fotbalişti în ediţia curentă – 30. Opt sunt autohtoni născuţi după 1 ianuarie 2002.

Mititelu a mai făcut un transfer

Pentru această partidă cu Farul, conducătorii lui FCU nu vin cu mari noutăți. Oltenii sunt tot fără antrenor principal, dar Adrian Mititelu a mai adus un fundaș, nemulțumit fiind de randamentul apărării de până acum.

FCU l-a cooptat în această săptămână pe fundașul grec Apostolos Diamantidis (23 de ani). Acesta a jucat ultima dată în Turcia, la Istanlulspor. El și-a făcut junioratul la PAOK și ar putea fi aruncat în luptă chiar din primul minut.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Bun venit, Apostolos Diamantis!
Apărătorul central grec în vârstă de 23 de ani, cu înălțimea de 1.87 de metri, a semnat un contract valabil pentru un sezon cu opțiune pentru încă două sezoane din partea clubului nostru.
Diamantis a venit la echipa noastră din postura de jucător liber de contract, fiind ultima dată legitimat la clubul Istanbulspor.

Apostolos a fost format de academia echipei PAOK și a reușit performanța de a juca în rolul de căpitan pentru selecționata de tineret a Greciei, unde a strâns un număr de 27 de partide, la grupele U18, U19 și U21. În prima ligă a Greciei a jucat în 91 de meciuri!

Diamantis este al doilea jucător grec al nostru de la revenirea în prima ligă, după Papadopoulos. FCU Craiova 1948 îi urează bun venit și îi dorim cât mai multe performanțe în tricoul nostru! Apostolos Diamantis va purta numărul 25“, se arată în comunicatul lui FCU, postat pe Facebook.

Hagi: „Ne dorim cele trei puncte“

De partea cealaltă, Farul și-a oprit parcursul din Europa și se concentrează pe jocurile din Superligă, fapt evidențiat de Gică Hagi.

„Obiectivul nostru este calificarea în play-off. Noi jucăm la victorie în fiecare partidă. Plus Cupa, pentru că fiecare își dorește asta. Trebuie să revenim cum eram anul trecut, să ne concentrăm la campionat. O să avem mult mai mult timp să ne antrenăm acum și să ne conenctăm la ce înseamnă Superliga.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Toate meciurile sunt grele. Sperăm ca la Craiova să arătăm bine începând cu acest meci din deplasare. Este total diferit față de cel jucat acasă, cu Universitatea, o echipă foarte bună. Întâlnim o formație care a marcat foarte multe goluri, dar a și primit foarte multe goluri. Deci trebuie să facem ambele faze foarte bine ca să putem pleca de la Craiova cu un rezultat pozitiv. Ne dorim cele trei puncte, dar cu siguranță nu va fi ușor“, a declarat Gică Hagi.

Superliga, etapa 8

Vineri, 1 septembrie: Petrolul Ploieşti – Oţelul Galaţi 2-2, Rapid – Dinamo 4-0.
Sâmbătă, 2 septembrie: FC Voluntari – CFR Cluj 1-4, FCSB – Universitatea Craiova 3-0.
Duminică, 3 septembrie – ora 13.30: U Cluj – Poli Iaşi, ora 21.30: FCU Craiova – Farul Constanţa.
Luni, 4 septembrie – ora 18.30: FC Botoşani – AFC Hermannstadt, ora 21.30: Sepsi Sf. Gheorghe – UTA Arad.

Clasament: 1. FCSB 18 puncte (14-5), 2. CFR Cluj 16 (17-8), 3. Rapid 14 (18-10), 4. „U“ Craiova 14 (11-7), 5. Petrolul 13 (14-12), 6. Voluntari 10 (13-18), 7. Sepsi 9 (6-2), 8. Farul 9 (11-10), 9. Hermannstadt 8 (8-7), 10. Dinamo 8 (7-15), 11. Oţelul 7 (7-9), 12. U Cluj 7 (12-15), 13. UTA 7 (6-10), 14. FCU 6 (14-18), 15. Botoşani 3 (5-10), 16. Iaşi 3 (6-13).

Citește și: Liga 3 | ACSO Filiași a fost la un pas de victorie la Ghiroda (VIDEO)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS