20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRăzvan Bălaşa, transfer de la Craiova la US Cremonese

Răzvan Bălaşa, transfer de la Craiova la US Cremonese

Fotbal Club Milan Academy Craiova a reuşit să realizeze un transfer de senzație, oferindu-l pe Răzvan Bălașa echipei US Cremonese! Originar din satul Slăveni, comuna Gostavăţu (Olt), fotbalistul are 18 ani, 1.95 metri şi 90 kg şi evoluează pe postul de fundaş central. În sezonul trecut a evoluat la ACSO Filiaşi, fiind unul dintre titularii formaţiei din Liga 3.

„Are un contract de jucător profesionist“

Transferul s-a realizat prin intermediul preşedintelui FC Milan Academy Craiova, Jan Viorel Nicola. Acesta a declarat pentru GdS Sport că Răzvan Bălaşa a fost curtat de mai multe cluburi din Italia şi că alegerea făcută este foarte bună pentru toate părţile implicate.

„Răzvan este un băiat bun, cu un caracter frumos, muncitor şi mă bucur că a prins acest transfer. Este ceva senzaţional pentru noi. Suntem singurul club de juniori care transferă la nivelul acesta. Liga secundă din Italia este peste Superliga de la noi! Nu mai vorbesc despre condiţiile de pregătire. Modul cum s-a prezentat băiatul acolo, la antrenamente, la vizita medicală, i-a încântat pe italieni. La toate testele a fost cel mai bun. Şi pe forţă, şi pe rezistenţă. Acum va rămâne la Primavera, dar semnalele sunt că nici nu o să-l apuce iarna şi va fi luat la prima echipă. Pregătirea fizică o face deja cu echipa mare. Asta pentru că e puternic. Cei de la viza medicală au spus că e ca un taur. Sâmbătă joacă în primul amical“, a spus Nicola, pentru GdS Sport.

„Latura financiară este confidenţială, dar suma pe care s-a semnat este mulţumitoare şi pentru noi, clubul formator, dar şi pentru Răzvan. Sunt multe bonusuri trecute în contract şi sumele pot creşte, asta e tot ce pot spune. Important este ca el să joace, să o facă bine şi să aibă continuitate, să fie ferit de accidentări. A semnat un contract valabil pe doi ani, cu drept de prelungire pe încă doi. Are un contract de jucător profesionist, cu apartament, cu toate mesele la restaurant, numai după programul nutriţionistului“, a completat preşedintele clubului Milan Academy Craiova.

„Fac pariu că o să plece la una dintre primele şapte echipe din Italia“

Jan Viorel Nicola ne-a explicat că la propus pe Răzvan Bălaşa şi formaţiilor din Bănie de primă ligă, dar a fost ignorat. Cât despre viitorul tânărului fundaş, Nicola a spus că îl vede evoluând în viitor la coloşii din Serie A.

„Eu i-am dat trei ani să joace acolo, la Cremonese, şi apoi o să facă pasul la o echipă de sus din Serie A. Oricum, Cremonese o să promoveze acnul acesta chiar dacă a început prost. Au tot ce le trebuie: bani, jucători, echipă… Fac pariu că Răzvan o să plece la una dintre primele şapte echipe din Italia. Am toată încrederea în el! Cremona l-a vrut şi în decembrie, dar din cauza unui impresar nu s-a materializat transferul. Atunci am spus că nu mai lucrez cu niciun impresar, că mă voi duce personal să negociez, lucru care s-a şi întâmplat. Eu l-am propus şi la cele două echipe din Craiova, la Universitatea şi FCU, dar nu s-a realizat nimic. La Filiaşi a jucat patru-cinci luni, din februarie mai exact, şi toată lumea a fost mulţumită de el“, a explicat Nicola.

„Vreau să le mulţumesc unor oameni care au crezut în băiatul acesta şi care ne-au ajutat, pentru că am ieşit de mai multe ori cu el din ţară. Am mai fost cu el la Fiorentina şi au mai fost ceva discuţii şi cu Venezia. Mulţumesc familiei Enăchescu, Dobrescu şi Mărgineanu. Nu în ultimul rând vreau să-i mulţumesc lui Cătălin Gîrleşteanu, antrenorul lui, pentru implicare și stăruință“, a încheiat Jan Viorel Nicola.

Citeşte şi: Gata cu figuranţii? Mihai Rotaru, decis să pună piciorul în prag!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS