13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLPF a prezentat trofeul care va fi oferit campioanei României

LPF a prezentat trofeul care va fi oferit campioanei României

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a prezentat oficial trofeul care va fi oferit campioanei României începând cu actualul sezon al Superligii. A făcut-o în cadrul unui eveniment organizat, astăzi, la Muzeul Fotbalului din Capitală.

Trofeul are o înălţime de 58,3 centimetri şi o greutate de 5,2 kilograme. Noul trofeu a fost realizat de Monetăria Statului dintr-un aliaj de metale specific monetare şi placat cu argint şi va fi folosit cel puţin 5 sezoane ale competiţiei. Pentru dezvoltarea lui, designerii s-au inspirat din teme şi motive tradiţionale precum Coloana Infinitului, dar şi referinţe din fotbalul internaţional. Trofeul va avea inscripţionat numele câştigătoarei actualului sezon, acest lucru urmând să fie realizat la faţa locului înaintea decernării. Trofeu a necesitat 120 de ore de muncă din partea a opt oameni.

Trofeul poate fi acordat în acest weekend, la Ovidiu, dacă Farul câştigă partida cu FCSB. În cazul în meciul se termină la egalitate sau FCSB învinge, trofeul va fi decernat în ultima etapă a play-off-ului, fie la Cluj-Napoca, unde Farul va evolua cu CFR, fie la Bucureşti, unde FCSB va juca împotriva FC Rapid. Trofeul va fi expus pentru trei zile în Muzeul Fotbalului Bucureşti.

Citeşte şi: Arabii s-au săturat repede de Mirel Rădoi! Tehnicianul, demis de „Cavalerii Nordului“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS