7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFarul – Universitatea Craiova 2-1 | S-au întors la jocul păgubos

Farul – Universitatea Craiova 2-1 | S-au întors la jocul păgubos

Exact când evoluția părea în progres, Universitatea Craiova s-a întors la vechile sale obiceiuri și a pierdut jocul cu Farul, de la Constanța, cu 2-1. Alb-albaștrii au avut o joc lamentabil în prima repriză a disputei de luni seară, ultima din etapa 24 a Superligii. Au afișat o apărare nesigură și chiar jenantă în unele momente. Elevii lui Neagoe au făcut din nou cadouri adversarilor, iar unul s-a soldat cu gol, la o tâmpenie comisă de Arlauskis.

La reluare, cu câteva schimbări efectuate de Eugen Neagoe, Universitatea Craiova a mai crescut puțin în joc, dar a demonstrat că omul de creație duce lipsă de inspirație. Știința nu a arătat deloc precum o echipă care vrea pe podium, ci mai degrabă de una mulțumită cu participarea în play-off.

Alb-albaștrii au fost moi și previzibili

„Marinarii“ au deschis scorul rapid, pe fondul lentorii arătate de cei doi fundași centrali, Găman și Raul Silva. A fost o pasă a lui Luis Munteanu, printre picioarele lui Valerică, pentru Mazilu, care a țâșnit de lângă apărătorul brazilian și a șutat imparabil de la 7 metri (’6, 1-0).

După alte câteva ocazii mari ale lui Mazilu, Farul a reușit și golul doi, dar cu largul concurs al portarului Arlauskis. La o fază care nu anunța nimic, lituanianul, cu mingea în mână, i-a dat peste picioare lui Larie, care se retrăgea. După semnalizarea VAR-ului, Florin Chivulete a analizat faza pe monitor și a indicat just punctul de la 11 metri. Ionuț Larie l-a ridiculizat pe Arlauskis cu șutul de la punctul cu var, marcând lejer (’34, 2-0).

Nistor a aprins speranța, dar doar atât

Alb-albaștrii au revenit în meci grație unui gol marcat de Nistor. Acesta a marcat cu un șut din marginea careului de 16 metri, la colțul din stânga al porții, după o minge așezată de Ișfan (’58).

Oltenii au căutat golul egalizator și au avut o primă ocazie mare prin Markovic, după o acțiune a lui Ivan, dar finalizarea a lăsat de dorit (’75).

Încă o șansă de egalare s-a consemnat în 90+4, când Koljic nu a reușit să-l învingă pe Aioani de la 4 metri.

Farul Constanța: Aioani – Larie, Kiki, M. Popescu – Artean, Borza, Grameni (’62, Casap), Băluță (’77, Doukoure), Mazilu (’62, Cojocaru) – L. Munteanu (’46, Sali), Morar (’62, Mateus). Antrenor: Gică Hagi.

Universitatea Craiova: Arlauskis – Martic (’46, Ndong), Găman (’46, Mateiu), Raul Silva, Vătăjelu – Screciu, Crețu (’73, Koljic), Nistor, Ișfan (’73, Roguljic) – Ivan, Rivaldinho (’46, Markovic). Antrenor: Eugen Neagoe.

Cartonașe galbene: Larie ’78 / Raul Silva ’52, Mateiu ’61.
Au arbitrat:
Florin Chivulete – Sebastian Gheorghe, Andrei Constantinescu; Ionuț Coza.
VAR:
Cătălin Popa, Romică Bîrdeș.
Observatori:
Irina Mîrț (CCA), Ilimian Șerbănică (LPF).

Superliga, etapa 24

Vineri, 3 februarie:
Chindia – UTA 2-1
FCU – U Cluj 5-0
Sâmbătă, 4 februarie:
Hermannstadt – Argeş 1-1
Rapid – Voluntari 4-1
Duminică, 5 februarie:
Mioveni – Sepsi 1-1
CFR Cluj – FCSB 0-1
Luni, 6 februarie:
Botoșani – Petrolul 5-0
Farul – „U“ Craiova 2-1

Clasament:

Clasament oferit de flashscore.ro

Citește și: FC Botoşani – Petrolul Ploieşti 5-0 | Moldovenii au îmblânzit „lupii“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS