7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLaLiga | Barca şi Real n-au greşit în etapa a 18-a

LaLiga | Barca şi Real n-au greşit în etapa a 18-a

Principalele candidate la titlu în Spania, FC Barcelona şi Real Madrid au înregistrat victorii importante în etapa a 18-a din LaLiga.

Liderul FC Barcelona a învins duminică, scor 1-0, pe teren propriu, pe Getafe. Golul a fost catalanilor a fost marcat de Pedri (’35). Barca este neînvinsă pe „Camp Nou“ de la debutul sezonului.
Barca, câştigătoarea Supercupei Spaniei în urmă cu o săptămână, îşi continuă astfel parcursul aproape fără greşeală. A suferit o singură înfrângere în 17 meciuri de campionat, pe 16 octombrie, în faţa rivalei Real Madrid (1-3), pe „Santiago Bernabeu“.

„Galacticii“ au dovedit-o mai greu pe Bilbao

Real Madrid, ocupanta locului secund în clasament, a câştigat la rândul ei meciul pe care l-a disputat în deplasare, duminică, împotriva formaţiei Athletic Bilbao. A fost 2-0 pentru „galactici“, care s-au impus graţie francezului Karim Benzema (’24) şi germanului Toni Kroos (’90).

Benzema, câştigătorul Balonului de Aur 2022, a marcat cu această ocazie al 228-lea său gol în LaLiga. L-a egalat pe fostul căpitan al lui Real Madrid, Raul Gonzalez, ocupantul locului secund în clasamentul all time al marcatorilor din campionatul spaniol, dominat de portughezul Cristiano Ronaldo (312 goluri).
Francezul a înscris, totodată, al 19-lea său gol în 28 de meciuri disputate în toate competiţiile împotriva echipei Athletic Bilbao, „victima“ sa favorită din liga spaniolă.

LaLiga, etapa 18:

Vineri, 20 ianuarie: Mallorca – Celta Vigo 1-0.
Sâmbătă, 21 ianuarie: Rayo Vallecano – Real Sociedad 0-2, Espanyol Barcelona – Betis Sevilla 1-0, Atletico Madrid – Valladolid 3-0, Sevilla FC – Cadiz 1-0.
Duminică, 22 ianuarie: Villarreal – Girona 1-0, Elche – Osasuna Pamplona 1-1, FC Barcelona – Getafe 1-0, Athletic Bilbao – Real Madrid 0-2.
Luni, 23 ianuarie – ora 22.00: Valencia – Almeria.

Clasament:

Clasament oferit de flashscore.ro

Citeşte şi: Cristiano Ronaldo a debutat, oficial, la echipa Al-Nassr

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS