13.4 C
Craiova
luni, 22 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLionel Messi, desemnat de BBC Personalitatea sportivă a anului 2022

Lionel Messi, desemnat de BBC Personalitatea sportivă a anului 2022

Căpitanul Argentinei, Lionel Messi, a fost desemnat de BBC Personalitatea sportivă a anului 2022, la două zile după câştigarea Cupei Mondiale din Qatar, informează Agerpres. Fotbalistul de 35 de ani a condus naţionala ţării sale la câştigarea primului titlu de campioană a lumii după o aşteptare de 36 de ani, graţie victoriei din finala cu Franţa.

Atacantul echipei Paris Saint-Germain a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale din Qatar. Messi a marcat pe parcursul turneului final şapte goluri.

Lionel Messi, care a disputat a cincea Cupă Mondială din cariera sa, a înscris de două ori în finala cu Franţa. Apoi a transformat unul dintre penaltiuri la loviturile de departajare, contribuind la victoria cu 4-2 a echipei sale, după ce scorul a fost egal la finalul prelungirilor (3-3).

Fostul jucător al echipei FC Barcelona este considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile. Este singurul din istorie care a cucerit de şapte ori trofeul „Balonul de Aur“.

Messi a înscris în total 793 de goluri şi a cucerit 42 de titluri şi trofee, la nivel de club şi echipă naţională. Finala Cupei Mondiale din Qatar a fost a doua din cariera sa, după cea pierdută în 2014 în faţa Germaniei (0-1 după prelungiri).

„BBC Personality’s World Sport Star of the Year“ este atribuit de un juriu sportivului care a obţinut cel mai notabil succes pe scena mondială în cursul anului.

Citeşte şi: Cristiano Ronaldo a purtat negocieri cu Olympique Marseille

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS