8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCM 2022 Qatar | Și Argentina merge în semifinale după penaltiuri. Olandezii, în lacrimi

CM 2022 Qatar | Și Argentina merge în semifinale după penaltiuri. Olandezii, în lacrimi

Reprezentativa Argentinei s-a calificat vineri seară în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar, în detrimentul Olandei. Sud americanii s-au impus în sfertul doi după executarea loviturilor de departajare. În timpul regulamentar a fost 2-2, fiecare combatantă câștigând câte o repriză. Argentina – pe prima, grație golului marcat de Molina (’35). Cea de-a doua a fost adjudecată de Olanda, care a punctat de două ori prin Weghorst (’83, ’90+11), în timp ce rivala a punctat prin Messi (’73 – penalti).

În reprizele suplimentare au fost ocazii mari, dar nu a mai înscris nimeni, astfel că s-a trecut la departajarea de la punctul cu var. Aici a avut câștig de cauză Argentina, cu 4-3, grație portarului legitimat la Aston Villa, Emiliano Martinez (30 ani). Acesta a apărat primele două șuturi, expediate de van Dijk și Berghuis! Olanda a marcat dor prin Koopmeiners, Weghorst și de Jong.

Formația sud americană a transformat primele trei penaltiuri, executate în ordine de Messi, Paredes și Montiel. A ratat Fernandez, iar lovitura decisivă i-a revenit lui Lautaro Martinez.

Olanda: Noppert – Timber, van Dijk, Ake – Dumfries, de Roon (’46, Koopmeiners), de Jong, Blind (’64, de Jong) – Gakpo (’113, Lang) – Bergwijn (’46, Berghuis), Depay (’78, Weghorst). Selecționer: Louis van Gaal.

Argentina: E. Martinez – Romero (’78, Pezzella), Otamendi, L. Martinez (’106, Di Maria) – Molina (’106, Montiel), de Paul (’67, Paredes), Fernandez, Mac Allister, Acuna (’78, Tagliafico) – Messi, Alvarez (’82, L. Martinez). Selecționer: Lionel Scaloni.

Cupa Mondială 2022 Qatar – sferturi de finală:

Vineri, 9 decembrie:
Croaţia – Brazilia 5-3;
Olanda – Argentina 5-6.

Sâmbătă, 10 decembrie:
ora 17.00: Maroc – Portugalia;
ora 21.00: Anglia – Franţa.

Citește și: CM 2022 Qatar | Surpriză în sferturi: Croația a eliminat Brazilia!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS