21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCM 2022 Qatar | Croaţia a executat-o pe Japonia la penaltiuri și s-a calificat în sferturi

CM 2022 Qatar | Croaţia a executat-o pe Japonia la penaltiuri și s-a calificat în sferturi

Selecţionata Croaţiei, vicecampioana mondială, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2022 din Qatar, după ce a învins-o pe Japonia la loviturile de departajare.

A fost 1-1 în timpul regulamentar, după golurile marcate de Maeda (’43), pentru niponi, respectiv Perisic (’55), pentru croați. Rezultatul s-a menținut și după cele două reprize suplimentare, astfel că s-a trecut la departajarea de la 11 metri, unde a fost 3-1. Japonia a început dejastruos, cu două ratări, Minamino și Mitoma, în timp ce rivalii au punctat prin Vlasic și Brozovic. Asano a reaprins speranța în tabăra niponă, mai ales că după a ratat și Livaja, de la Croația. Yoshida a ratat și el, iar golul reușit apoi de Pasalic a pecetluit victoria Croație pe „Al Janoub Stadium“ din Al Wakrah.

Japonia: Gonda – Tomiyasu, Yoshida, Taniguchi – Ito, Endo, Morita (’106, Tanaka), Nagatomo (’64, Mitoma), Doan (’87, Minamino), Maeda (’64, Asano), Kamada (’75, Sakai). Selecționer: Hajime Moriyasu.

Croația: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Barisic – Brozovic – Kovacic (’99, Vlasic), Modric (’99, Majer) – Kramaric (’68, Pasalic), Petkovic (’62, Budimir; ’106, Livaja), Perisic (’106, Orsic). Selecționer: Zlatko Dalic.

În sferturi, Croaţia va înfrunta câştigătoarea meciului 2 din această seară, Brazilia – Coreea de Sud. Acest sfert este programat pe 9 decembrie, de la ora 17.00, pe „Education City Stadium“ din Doha.

Citește și: Sorin Cârţu aşteaptă analiza finală: „Ştim pe unde sunt problemele“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS