8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSuperliga | Chindia - Universitatea Craiova 1-1. Alb-albaştrii au fost la un pas de victorie

Superliga | Chindia – Universitatea Craiova 1-1. Alb-albaştrii au fost la un pas de victorie

Universitatea Craiova nu a reuşit să confirme în partida susţinută marţi, pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploieşti, în faţa Chindiei Târgovişte. Alb-albaştrii au condus 89 de minute, dar tabela a „îngheţat“ la 1-1, astfel că „leii“ au amânat urcarea pe podiumul Superligii. Această dispută a fost o restanţă din etapa a 6-a.

Alb-albaştrii au deschis scorul prin Alex Creţu, care a reluat cu capul, de la 6 metri, o centrare venită de pe stânga, de la Vătăjelu, după o „deschidere“ a lui Dan Nistor (’13, 0-1). Creţu, ajuns la cea de-a patra reuşită în acest sezon, i-a dedicat golul lui Nicuşor Bancu, aflat în convalescenţă.

Ştiinţa a irosit o mare şansă de gol în minutul 67, când Rivaldinho a trimis peste apărare pentru Ivan Martic, dar acesta nu a reuşit să-l învingă pe Căbuz de la 7 metri.

Din păcate, finalul de joc a găsit-o pe Ştiinţa în inferioritate, după ce Vladimir Screciu a primit cu uşurinţă cel de-al doilea cartonaş galben.

Tot la „pierderi“ putem trece alţi doi jucători. Astfel, Valerică Găman şi Ivan Martic au părăsit terenul accidentaţi şi ar putea rata partida viitoare, cu FCU, de pe teren propriu.

Dâmboviţenii au restabilit egalitatea în minutul 90, prin Daniel Popa, care a scăpat cu mare uşurinţă din marcajul juniorului Benga, şi a înscris nestingherit de la 10 metri.

Statistică oferită de flashscore.ro

Chindia Târgovişte:

Cătălin Căbuz – Tiberiu Căpuşă, Daniel Celea, Esteban Fernandez, Adrian Ioniţă – Juan Passaglia (’79, Cristian Cherchez), Rassembek Akhmatov (’46, Modestas Vorobjovas) – Cristian Neguţ (’88, Godberg Cooper), Doru Popadiuc, Denis Dumitraşcu (’67, Sergej Grubac) – Daniel Popa.
Antrenor: Anton Petrea.

Universitatea Craiova:

David Lazar – Ivan Martic (’79, Alex Mateiu), Paul Papp, Valerică Găman (’53, Raul Silva), Vladimir Screciu, Bogdan Vătăjelu – Alex Creţu, Mihai Căpăţînă, Dan Nistor – George Cîmpanu (’75, Denis Benga), Rivaldinho (’75, Andrei Ivan).
Antrenor: Mirel Rădoi.

Cartonaşe galbene: / Găman ’16, Screciu ’68, ’69.
Cartonaş roşu: Screciu ’69.
Au arbitrat: Ionuţ Coza – George Neacşu, Bogdan Gheorghe; Cătălin Popa.
VAR: Radu Petrescu, Radu Ghinguleac.
Observatori: Eduard Dumitrescu (CCA), Eduard Alexandru (LPF).

Programul celorlalte meciuri restante din etapa 6:

Miercuri, 30 noiembrie – ora 19.00: AFC Hermannstadt – CFR Cluj.
Joi, 1 decembrie – ora 19.00: AFC Botoşani – FCSB.

Clasament:

Etapa a 19-a:

Vineri, 2 decembrie:
ora 15.30: UTA Arad – Sepsi
ora 19.00: Petrolul Ploieşti – U Cluj
Sâmbătă, 3 decembrie:
ora 15.30: FC Voluntari – AFC Hermannstadt
ora 19.00: Universitatea Craiova – FCU
Duminică, 4 decembrie:
ora 13.15: Farul Constanţa – AFC Botoşani
ora 15.30: CFR Cluj – Chindia Târgovişte
ora 19.00: FC Argeş – Rapid Bucureşti
Luni, 5 decembrie:
ora 19.00: FCSB – CS Mioveni

Citeşte şi: Serie A | Consilul de Administraţie al clubului Juventus Torino a demisionat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS