11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEdward Iordănescu: „E un cadou mic pentru suporteri, dar sper să deschidă drumul spre EURO“

Edward Iordănescu: „E un cadou mic pentru suporteri, dar sper să deschidă drumul spre EURO“

Selecţionerul României, Edward Iordănescu, a declarat, duminică seară, că victoria cu Republica Moldova, scor 5-0, este un cadou mic pentru suporteri. El speră ca acest ultim meci dinaintea începerii preliminariilor EURO 2024 să deschidă drumul spre turneul final.

„Victoria de azi e un cadou foarte mic pentru suporteri, dar sper să deschidă drumul pentru cadoul cel mare: calificarea la EURO. Am convingerea că echipa merge bine, dă semne bune şi vom fi la Campionatul European. Echipa a făcut un joc bun azi, a avut tonus, a avut alt curaj decât în prima repriză a meciului cu Slovenia. Dar au urmat trei reprize bune spre foarte bune şi cred că ne-a lipsit puţină şansă pentru a reuşi şi cu Slovenia un rezultat pozitiv“, a spus selecţionerul, la Pro Arena.

„S-au întâmplat multe lucruri bune“

Edward Iordănescu s-a arătat mulţumit de tinerii jucători folosiţi în partidele amicale cu Slovenia şi Republica Moldova.

„A fost o acţiune reuşită din multe puncte de vedere. Ne-au lipsit mulţi jucători, dar strategia pe care am ales-o a fost una inspirată pentru că, în afară de faptul că am făcut 3 reprize foarte bune din 4 (n.r. – în meciurile amicale cu Slovenia şi Moldova), închidem anul cu o victorie şi debutăm 9 jucători foarte tineri.

Cu Moldova, media de vârstă a fost 23 de ani. Nu e o statistică în sensul ăsta, dar cred că e cea mai tânără echipă naţională a României din istorie. S-au întâmplat multe lucruri bune. Cred că începem să primim semnale din partea unor jucători care pot intra cu putere în circuitul echipei naţionale. Nu vreau să dau nume, dar sunt jucători care dau semne că pot lărgi un pic grupul cu care v-am obişnuit în ultima perioadă“, a explicat el.

Sunt semne că fotbalul românesc are potenţial

„Am apelat la jucători tineri şi 3 dintre ei erau în Liga 2 acum 6-7 luni. Sunt semne că fotbalul românesc are potenţial şi eu spun că are şi viitor. Însă trebuie să facem front comun să vedem cum îi creştem, iar ei să înţeleagă ce le-am transmis acum la final. Mai exact, ceea ce s-a întâmplat acum îi obligă foarte tare. Îi obligă să se întoarcă la cluburi şi să dea totul acolo, să se impună, iar atunci când va începe campania de calificare să construim o echipă puternică, o echipă cu spirit care să meargă la Campionatul European“, a adăugat Edward Iordănescu.

România a încheiat ultima acţiune din anul 2022 cu o înfrângere, 1-2 cu Slovenia (la Cluj-Napoca), şi o victorie, 5-0 cu Moldova (la Chişinău). Până acum, România nu câştigase în deplasare cu Republica Moldova.

Citeşte şi: Amical | Moldova – România 0-5. O gură de oxigen pentru tricolori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS