22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - U Cluj | „Leii“ sunt gata să dea cu „şepcile“ de pământ

„U“ Craiova – U Cluj | „Leii“ sunt gata să dea cu „şepcile“ de pământ

Universitatea Craiova a reuşit să „lege“ patru victorii consecutive, trei în campionat şi una în Cupă, şi este hotărâtă să continue numărătoarea. Pentru Ştiinţa urmează un joc aparent uşor privind clasamentul, cu Universitatea Cluj, locul 11 în Superligă, dar dificil dacă analizăm jocul „şepcilor roşii“ din ultimul timp, mai exact de când a venit Eugen Neagoe la timonă. Disputa dintre Universitatea Craiova şi Universitatea Cluj este programată sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, şi contează pentru etapa 17.

Reamintim că în meciul tur din Superligă, disputa de la Mediaş s-a încheiat 1-1.

Mirel Rădoi: „Suntem pregătiţi“

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Mirel Rădoi, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă la un meci dificil, dar că îşi doreşte din partea elevilor săi o victorie frumoasă.

„Sâmbătă seară ne aşteaptă reeditarea derbiurilor Universităţilor şi să sperăm că în tribune şi pe teren va fi ca acum câţiva zeci de ani. Este un meci important pentru ambele echipe. În ultima partidă din campionat am reuşit să câştigăm şi noi, şi cei de la U Cluj, deci ambele echipe venim cu un moral bun.

Noi jucăm acasă şi trebuie să ne impunem ritmul şi intensitatea şi mă refer atât ofensiv, cât şi defensiv. Trebuie să fim atenţi, pentru că U Cluj este o echipă periculoasă, care acoperă imediat zonele rămase libere. Este o echipă care, aşa cum am văzut şi la ultima partidă, nu a dat în ultimele 45 de minute nicio şansă adversarului, unul de calibru, care se bate pentru campionat.

Va fi un meci intens. Suntem conştienţi că acumulând victorii de la etapă, la etapă adversarul e înverşunat să câştige punct / puncte împotriva noastră. Prezenţa noastră în teren, de la primul fluier, trebuie să fie mai aprigă, pentru că ştim că vom întâlni adversari foarte puternici, care se vor motiva în plus ca să câştige împotriva Universităţii Craiova“, a spus Mirel Rădoi, care are la dispoziţie întreg lotul de jucători, excepţie făcând Elvir Koljic a cărui revenire este preconizată cam într-o lună şi jumătate.

CLICK AICI PENTRU VIDEO!

„Toate mă sperie la U Cluj: ambiţia antrenorului, foştii noştri jucători, ultima partidă, cu FCSB, cele două meciuri din Cupă şi campionat contra CFR-ului, pentru că nu au fost cu nimic mai prejos… Chiar şi la partida cu Farul au jucat foarte bine. Acolo este un cumul de factori: antrenorul, forma bună prin care trec, agresivitatea pe care a impus-o Eugen Neagoe. Dar cred că suntem pregătiţi, pentru că aşa ne vor aştepta toate adversarele. Vrem victoria şi chiar ne interesează cum câştigăm punctele, pentru că vreau să o facem şi frumos. Nu se poate întâmpla de fiecare dată, dar prefer să fac un egal sau să pierd, dar să jucăm frumos, nu să bubuim mingea“, a completat tehnicianul Ştiinţei.

Bogdan Vătăjelu: „Trebuie să ne facem jocul“

La rândul său, fundaşul Bogdan Vătăjelu consideră că şi de această dată „cheia“ succesului este redată de modul de implicare şi de implementarea stilului de joc.

„Nu va fi un meci uşor. U Cluj vine după o victorie cu FCSB, care i-a adus moral. Nu erau într-o perioadă foarte bună, aşa că vor veni şi la noi să-şi vândă pielea foarte scump. Sper să avem iniţiativa, să jucăm cu curaj şi să luăm cele trei puncte, pentru că jucăm acasă şi, din punctul meu de vedere, este obligatoriu.

Nu trebuie să ne îndreptăm atenţia spre unii jucători, pentru că eu cred că la ei forţa grupului primază. În meciurile trecute, jucătorii care au fost aici şi au plecat la alte echipe au reuşit să joace foarte bine contra noastră şi chiar au şi marcat, dar nu trebuie să ne focusăm pe un jucător. Trebuie să ne facem noi jocul, asta este important. Dacă noi facem ce trebuie nu cred că mai contează adversarul.

La Sepsi am ajuns în faza aceea de la gol, pentru că aşa a fost faza şi aşa îmi cere şi sistemul. Nu mai marcasem de foarte mult timp şi e foarte greu, deşi şi eu mi-aş dori să dau goluri la fiecare meci. M-am bucurat două zile, iar acum totul este istorie. Trebuie să ne gândim la meciul următor, să câştigăm cele trei puncte orice ar fi“, a declarat Bogdan Vătăjelu.

Vezi ce ofertă are Superbet pentru partida Universitatea Craiova – Universitatea Cluj şi pentru etapa a 17-a!

Superliga, etapa 17

Vineri, 4 noiembrie:
ora 18.00: Botoșani – Voluntari
ora 21.00: Farul – Mioveni
Sâmbătă, 5 noiembrie:
ora 15.00: Argeş – Sepsi
ora 18.00: Petrolul – UTA
ora 21.00: „U“ Craiova – U Cluj
Duminică, 6 noiembrie:
ora 16.15: Hermannstadt – Chindia
ora 21.00: FCSB – Rapid
Luni, 7 noiembrie:
ora 21.00: CFR Cluj – FCU

Clasament:

Clasament oferit de flashscore.ro

Citeşte şi: Alb-albaştrii, prezenţi la sărbătoarea Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“ (VIDEO)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS