16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiverpool a cheltuit 100 de milioane de euro pentru atacantul Darwin Nunez

Liverpool a cheltuit 100 de milioane de euro pentru atacantul Darwin Nunez

Clubul englez FC Liverpool a anunţat că l-a recrutat pe atacantul uruguayan Darwin Nunez de la formaţia Benfica Lisabona. Suma tranzacţiei este de 100 de milioane de euro, inclusiv bonusuri. Acesta este cel mai scump transfer din istoria „cormoranilor“, informează AFP, citat de Agerpres.

Într-un comunicat postat pe site-ul său oficial, Liverpool a precizat că a înregistrat transferul lui Nunez, care este condiţionat de obţinerea unui permis de muncă pe teritoriul Marii Britanii şi a autorizaţiilor internaţionale. Gruparea de pe „Anfield“ nu a dezvăluit durata contractului şi nici suma plătită clubului Benfica. Conform presei britanice, Nunez ar fi semnat un angajament pe 6 sezoane. Portughezii au precizat la rândul lor că transferul poate ajunge la 100 de milioane de euro, cu bonusurile prevăzute în contract.

Liverpool a depăşit, astfel, suma record de 87 de milioane de euro pe care a cheltuit-o în decembrie 2017 pentru a-l recruta pe fundaşul internaţional olandez Virgil van Dijk.

Curtat de numeroase cluburi, printre care Manchester United, Darwin Nunez a marcat în ambele manşe ale duelului cu Liverpool din sferturile de finală ale ediţiei trecute a Ligii Campionilor.

Sosirea sa pe „Anfield“ ar putea facilita plecarea senegalezului Sadio Mane, dorit de Bayern Munchen, al cărui contract cu echipa engleză expiră în vara lui 2023. Bavarezii au formulat deja două oferte, respinse de Liverpool, şi sunt pe punctul de a face o a treia ofertă, în valoare de 40 milioane de euro. „Cormoranii“ au fixat suma de transfer la 42 de milioane de lire (49 de milioane de euro). Conform ziarului german Bild, Sadio Mane a ajuns deja la un acord cu Bayern pentru un contract pe trei ani.

Citeşte şi: Gareth Southgate a ridicat mâna după 0-4 cu Ungaria: „Eu sunt responsabil“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS