5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalNicuşor Bancu, după victoria cu Finlanda: „Dacă pierdeam, dezamăgeam toată România“

Nicuşor Bancu, după victoria cu Finlanda: „Dacă pierdeam, dezamăgeam toată România“

Naționala României a obţinut prima sa victorie în actuala ediţie a Ligii Naţiunilor, 1-0 cu reprezentativa Finlandei, sâmbătă seara, pe stadionul „Rapid-Giuleşti“ din Capitală, în Liga B – grupa 3. Aceasta a fost și prima victorie din mandatul selecţionerului Edi Iordănescu.

Golul victoriei cu nordicii a fost marcat de fundaşul stânga Nicuşor Bancu, cu o lovitără de cap de la 6 metri (’30).

România venea după eşecuri în primele două meciuri din grupă, 0-2 cu Muntenegru şi 0-1 cu Bosnia, ambele în deplasare. În următorul meci, programat tot pe „Giuleşti“, programat marți, de la ora 21.45 (Prima TV), România va întâlni selecţionata Muntenegrului.

Nicușor Bancu: „Nu am scăpat de presiune“

Căpitanul formației Universitatea Craiova, Nicuşor Bancu, autorul golului victoriei din partida cu Finlanda, a fost extrem de bucuros că a adus liniștea în tabăra tricolorilor, cel puțin pentru moment.

„Noi am încercat foarte mult şi în meciurile trecute, dar poate că nici adversarii nu ne-au lăsat să ne facem jocul. Dacă pierdeam şi în această seară dezamăgeam pe toată lumea, toată România. Trebuia să câştigăm, pentru că era ultima noastră şansă să sperăm la locurile din faţă. Nu am scăpat de presiune! Și dacă aveam 9 puncte tot era presiune, dar suntem obişnuiţi. Am meritat şi criticile din partea oamenilor de fotbal. E normal când dezamăgeşti în două meciuri să vină criticile. Le acceptăm“, a afirmat fotbalistul Științei.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

„Este pentru prima dată când marchez cu capul“

Nicușor Bancu a menţionat că e primul său gol marcat cu capul. El a recunoscut că în momentul loviturii a închis ochii.

„E un meci foarte important pentru mine, mai ales că veneam după gestul stupid pe care l-am făcut. Mă bucur că cei de aici au avut încredere în mine şi că m-au selecţionat. Sper să continuăm pe aceeaşi linie şi să câştigăm şi cu cei din Muntenegru. Este pentru prima dată când marchez cu capul. După ce i-am dat pasa lui Puşcaş, ştiam că el este singur acolo, apoi a fost o centrare perfectă din partea lui. Am avut şi puţin noroc că adversarul meu a alunecat şi după aceea am închis ochii şi am dat. Da, am închis ochii, a fost un moment rapid. Nu mai ştiu exact ce s-a întâmplat. Apoi am văzut mingea că a intrat în plasă şi a fost ceva fantastic“, a explicat Nicuşor Bancu.

Citește și: România – Finlanda 1-0. Bancu a fost bun, tricolorii sunt la primul „tun“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS